Foto: NOVA S

"Radio televizija Srbije je pod kontrolom vlasti i stoga je nerealno očekivati da će omogućiti opoziciji zastupljenost u meri kako bi ona želela", istakli su uemisiji "Među nama", profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski i politikolog Mladen Mrdalj.

Pročitajte još...

Na pitanje jesu li vrata RTS otvorena najavom javne debate ili su samo odškrinuta i zbog čega je strankama koje nisu na vlasti bitno prisustvo na javnom servisu, Veljanovski je naveo da bi tako nešto trebalo da bude stalna praksa, ali da ne očekuje mnogo od najavljene debatne emisije na RTS.

Foto: NOVA S

„Ja mislim da to nije iskreno otvaranje prema opoziciji. U toj emisiji će biti četiri predstavnika režimskih stranaka i samo dva iz opozicije. Emisija će imati format kao što imaju emisije koje se u organizuju u neposrednom periodu predizborne kampanje. To za ovaj momenat apsolutno nije adekvatno. RTS je tu napravio malu prevaru, jer te emisije u ovom periodu ne treba da budu takvog formata. Javni servis mora pod jednakim uslovima da bude namenjen svima. Ako neko ko je u opoziciji ima neku dobru ideju ili je uočio neku zanimljivu pojavu, on treba da bude u svakom mediju, pa i u RTS-u”, napominje Veljanovski.

S druge strane, politikolog Mladen Mrdalj ističe da RTS nije nezavisno telo, već pod šapom vlasti koja je procenila da treba malo da odškrine ta vrata.

Foto: NOVA S

“Mislim da je potrebno da se prizna realnost. Naša politička struktura je takva da će svaka partija koja dođe na vlast pokušavati da “stisne” i državne i privatne medije. Nama je potrebno da promenimo zakone”, naveo je Mrdalj.

O čemu su još govorili gosti emisije “Među nama”, pogledajte u video prilogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar