Ponoš: RTS obećao emisiju u kojoj će gostovati opozicija

Emisije 14. dec. 202008:11 > 09:17
Podeli:

"Policijski čas za Novu godinu", "Deset mera za praznike", "Regionalni savez neće udaljiti Srbiju od Evropske unije", naslovi su današnje štampe koje je u emisiji "Probudi se" komentarisao potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Ponoš kaže kako Narodona stranka smatra da je važno odrediti se prema tome da li je neko izašao na poslednje lažne izbore.

Oni koji to jesu uradili, smatra da ne bi trebalo da stoje iza novih zahteva Udružine opozicije oko izbornih uslova.

Povezane vesti:

„To je jedino nešto što je merljivo i imamo s pravom rezervu prema onima koji nisu hteli da izađu na izbore dok se nije pojavio novi izborni prag“, kaže on.

Tvrdi da ina i onih koji smatraju kako je važno ko je „prava opozicija“, što je teško odrediti.

„Ako su relevantne brojke onda bi Srpska napredna stranka bila relavantnija od mnogih koji su taj deo“, kaže on.

Smatra kako je neophodno formirati demokratski front „koji nema taj bagaž da je izašao na lažne izbore“.

„To svakako ne znači da do održavanja tih izbora ne mogu da se priključe tome i svi oni koji su imali vremeana da promenu izbore, da pokažu svoj politički potencijal“, tvrdi on.

Napominje kako su se do sad pojavile neke prerane kandidature za izobre i napominje da „zao toga treba da stoje mnogo supstancijalniji razgovori“.

„Bitno je da to bude osoba koja nije toliko ukaljana od strana režima, ali i da ta osoba bude predstavljena u pravom trenutku, kako ne bi bila potrošena“, kaže Ponoš objašnjavajući kako je očekivano da svaki kandidat opozicije bude povlačen kroz režinske tabloide.

Tvrdi kako nije dovoljno da neko kaže „ja hoću“ nego mora da uradi nešto na terenu.

Povezane vesti:

Smatra da opozicija ima dovoljno vremena da se pripremi za predstojeće izbore „da nema krađe glasova, da se borimo za izborne uslove kroz zahteve za medije i takve stveri“.

„Nije realno da se očekuje bilo kakav dijalog sa opozicijom, pogotovo uz učešće Evropljana, tokom januara, praznika“, kaže on.

Dodaje da će se nekakav dijalog ipak desiti, iako se od njega ne može očekivati valiki pomak u stanju demokratije, ljudskih prava, medijskih sloboda.

„Ali da je moguće napraviti neki pomak već do marta, savkako je moguće ako je režim spreman. Devet meseci je sasvim dovoljno vremena“, tvrdi on.

Ima naznaka, kako kaže, da bi neki pomaci mogli da se dese i pre početka tog dijaloga.

„Da će se pojaviti neke nove emisije na RTS-u koje nisu ne znam šta spektakularno veliko ali u situaciju kada nemate ništa i to je nešto – gde će opozcijima moći da nastupa, ipak“, kaže Ponoš uz objašnjenje da bi emisija trebalo da se emituje četvrtokom.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar