Foto: NOVA S

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan ocenio je da su beogradski izbori "šansa da se posle deset godina pobedi ovaj režim" i istakao da su građani prestonice spremni da to i urade.

„Siguran sam da bi zajednička lista opozicije sa pravim odabirom kandidata za sve gradske funkcije dobila većinu u gradskom parlamentu. Naravno, nikako ne smemo zaboraviti aktiviste koji su po raznim delovima Beograda uspešno vodili bitku, boreći se za rešavanje lokalnih problema u svojoj zajednici“, rekao je Movsesijan za dnevnik „Danas“.

On je istakao da bi takva zajednička lista probudila i one koji inače ne izlaze na izbore, kao i one koji se kolebaju.

„Izbori u Beogradu imaju jednu dodatnu prednost jer velike političke teme nisu dominantne u kampanji i nisu presudne u odabiru koalicionih partnera“, dodao je Movsesijan.

Govoreći o „liderima opozicije“, Movsesijan je rekao da bi neko to i bio, on mora iskreno da kaže: „Evo, ja želim da povedem opoziciju protiv naprednjačkog režima“.

„Međutim, u društvo je stvorena takva klima da će se bilo kome ko bi tako nastupio, pronaći stotinu razloga zašto ne baš taj. I to je posledica Vučićevog nametanja rama u kome se krećemo. To je nametnuta pretpostavka krivice, umesto pretpostavke nevinosti koja je obeležje moderne civilizacije“, naglasio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar