Marinika Tepić, Zdravko Ponoš Skupština Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić poručila je poslanicima Srpsku naprednu stranku da će, ta partija "kada pravosuđe bude slobodno, postati najveća dobrotvorna organizacija jer će se oduzeti sva imovina stečena kriminalom i dodeliti školama, obdaništima, bolnicama i svima od kojih je oteta i opljačkana“.

„Građani Srbije treba da znaju, pošto se o Ani Brnabić najmanje pričalo, a ovde je ispalo da je glavna strategija ovde „usta moja hvalite me“ pošto ona najviše sama sebe brani, a nisam nešto čula pohvale od SNS-a, cela njena biografija je stala na jednu stranu. Ono što se predstavlja da je najviše kandiduje to je sedmogodišnji rad na čelu Vlade Republike Srbije, a ništa o tome. Ništa o delima, odnosno nedelima, bar je jedna strana više po godini zaslužila da se nađe ovde. Očigledno je se stidite i nemate šta da kažete“ istakla je, kako prenosi u saopštenju SSP, Tepićeva u obraćanju poslanicima tokom rasprave izboru predsednika Skupštine Srbije.

Ocenila je da su dve ključne afere obeležile mandat Ane Brnabić, od kojih je jedna afera „Aseko“.

„Njen brat je bio jedan od direktora kompanije ’Aseko’, koja je zgrtala milione i milijarde od kada je ona postala predsednica Vlade, pa se to umnožavalo, i ne samo iz ministarstava nego i iz javnih preduzeća, ali naoročito iz ministarstava čiji je ona starešina“ naglasila je.

Ocenila je da je neistina „ono što je u svoju i odbranu svog brata govorila Ana Brnabić.

„Igor Branbić je podneo ostavku na direktorsko mesto u kompaniji ’Aseko’ tek u novembru 2020. zato što je bio nateran od borda direktora kompanije kada smo im mi pisali i rekli im pazite šta radite, uništićete svoje poslovno ime i kredibilitet jer ste saučesnici u korupciji jer su vam Ana Brnabić i njen brat smestili koruptivne afere. Pisali smo i trima berzama i tek nakon toga Igor Brnabić je podneo ostavku”, ispričala je Marinika Tepić:

Poručila je da će „Ana Brnabić, njen brat i svi saučesnici u krađi i lopovluku građana Srbije ne samo što će odgovarati, nego što će jednog dana morati da vrate sav taj novac“.

„Neće to da im prođe tek tako. Kada sudovi ove zemlje budu oslobođeni, sudovi će vratiti novac koji su građanima oteli“ zaključila je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar