Vladimir Zaharijev Foto:B.P./ATAImages

Sa Fejsbuk profila koji je potpisan imenom predsednika opštine Bosilegrad, Vladimira Zaharijeva, upućene su pretnje i psovke aktivistkinjama Ekološkog ustanka. Iz ove organizacije pozvali su tužilaštvo da hitno reaguje ovim povodom i procesuira Zaharijeva, koji, s druge strane, tvrdi da on nema veze sa pomenutim nalogom, već da je neko iskoristio njegove fotografije i napravio profil. On je istakao da je o svemu upoznata policija i da očekuje reakciju Tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

„Ova osoba koja najbrutalnije preti jednoj trudnoj ženi, aktivistkinji, i jednoj mladoj devojci koja sakuplja i odnosi humanitarnu pomoć ljudima koje mori glad. Monstruozne pretnje upućene su  aktivistima Danijeli Mihajlović, Tamari Misirlić i Muharemu Asanoviću“, naveli su iz organizacije Ekološki ustanak.

Pročitajte još...

Oni navode da je vlasnik profila koji je potpisan imenom Vladimira Zaharijeva bio isprovociran time što su se pomenute žene usudile da ukažu na brojne slučajeve gladovanja u selima oko Bosilegrada i obelodanile na koji način se tamo postupa sa ljudima.

„Isprovociran činjenicom da su se ove dve žene usudile da ukažu na brojne slučajeve gladovanja u selima oko Bosilegrada i obelodanile na koji način se tamo postupa sa ljudima, on preti – nerođenom detetu“, poručuju iz ove organizacije.

Foto: Printscreen Instagram

S druge strane, rezigniran je i Zaharijev. On u razgovoru za naš portal ističe da profil sa kog su upućene jezive pretnje nije njegov, te da je morao da reaguje i obavesti nadležne organe o tome. On dodaje da ga najviše boli to što će, kako kaže, svi u Srbiji steći utisak da je on uputio pomenute poruke, pre nego što nadležni utvrde pravu istinu.

„Ko će da pokupi to perje kad se raspe po celoj Srbiji“, ljutito započinje razgovor za naš portal Zaharijev.

On poručuje da svoj profil na društvenoj mreži Fejsbuk ne koristi za takvu vrstu komunikacije, te da je neko namerno pokušao da mu napravi štetu time što je, koristeći njegovo ime, ušao u obračun sa ekološkim aktivistima.

„Ovo je nečuveno. To su sramotne i gnusne uvrede. Nemam nikakve veze sa tim profilom. Vidi se jasno da je u pitanju lažni nalog. Neko je uzeo moje fotografije i potpisao moje ime i počeo da piše te gluposti. Zaista nemam reči za ovo što se dogodilo. Molim nadležne da reaguju i da što pre procesuiraju osobu koja je to učinila“, rekao je on za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o tome zašto će ići na konsultacije sa Vučićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar