Foto: Ivan Dinić/Nova S

Bivši savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića i opozicioni aktivista Mlađan Đorđević, osnovao je pokret "Oslobođenje", koji će zvanično početi sa radom, kako saznaje Nova.rs, u narednih mesec dana.

Kako navode izvori našeg portala, Đorđević već nekoliko meseci obilazi Srbiju i razgovara sa bivšim i aktivnim članovima kako vladajućih, tako i opozicionih stranaka u želji da okupi sve one koji su nezadovoljni stanjem na obe strane političkog spektra.

Pokret „Oslobođenje“, prema dostupnim podacima iz Agencije za privredne registre, osnovan je 9. jula 2020.

Foto printscreen/APR

Kako smo nezvanično saznali, Đorđević forimira specifičan politički pokret, koji će biti „nadstranački“, a naši izvor navodi da on neće “uzimati ljude” iz postojećih partija.

„Povod za ovakvo njegovo delovanje bila je želja da formira snažnu patriotsku opciju, usled čega su čak zahladneli i njegovi odnosi sa Draganom Đilasom. Budući da važi za čoveka bliskog Rusiji i Crkvi, te da je poreklom s Kosova i Metohije, Đorđević će ovu poziciju iskoristiti da okupi ideološki slične ljude koji ne žele da pristupe postojećim partijama“, navodi izvor Nova.rs.

Povodom ovih informacija, naš portal je pokušao da stupi u kontakt sa Đorđevićem, ali nam je on poručio da još uvek ne može da govori o detaljima, te da će o svemu uskoro obavestiti javnost.

Podsetimo, iako u javnosti prepoznat kao bliski saradnik Dragana Đilasa zbog njihovih kumovskih odnosa, Đorđević nikada nije bio član Đilasove Stranke slobode i pravde.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare