Dragan Đilas i Željko Mitrović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Goran Srdanov

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović pre nekoliko dana dao je izjavu za beogradski Danas u kojem je naveo je lider SSP-a Dragan Đilas posle nedavno održanih izbora postao "politička realnost koja se mora uvažiti" i oslovio ga sa "Dragi Điki", a njegova izjava izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama i brojne prozivke, imajući u vidu da je ova televizija zajedno sa režimskim tabloidima godinama Đilasa provlačila kroz medijsko blato.

Jedna od glavnih optužbi na račun Đilasa, koja je godinama servirana sa TV Pink, ali i drugih režimskih medija, bila je navodna priča da je „Đilas ukrao 619 miliona evra“.

Međutim, nakon što su ga pojedini korisnici Tvitera podsetili na tu priču koju je TV Pink širila sa nacionalne frekvencije, javio se i Mitrović.

„Ko je rekao da je ukrao, toliko su prihodovale njegove kompanije dok je bio politički funkcioner! To je stvar morala, a ne kriminala“, odgovorio je Mitrović na prozivke korisnika.

Đilas je priču o navodnoj krađi 619 miliona evra ranije demantovao i naveo da mogu da ga uhapse ako imaju dokaze za svoje optužbe.

Inače, Mitrović je u izjavi za Danas sastanak Vučića i Đilasa ocenio kao da je „došlo vreme da se smere političke i socijalne napetosti“.

„Sada više nije važno ko koga voli ili ne voli, svi mediji imaju obavezu da tretiraju sve parlamentarne grupe, za razliku od prethodnog perioda u kome mediji nisu imali obavezu da tretiraju vanparlamentarne stranke. Što se tiče ‘Dragog Đikija’, on je posle ovih izbora politička realnost koja se mora uvažiti, a to da li se njegova politička organizacija zove ‘Jedan od 619 miliona’ ili drugačije, stvarno više nije pitanje za medije“, izjavio je nedavno Mitrović za list Danas.

BONUS VIDEO – Ovo je novi dvorac Željka Mitrovića na Dedinju

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare