Zašto je Željko Mitrović počeo da oslovljava Đilasa s „dragi Điki“

Izbori 2022 13. apr 202214:05 > 14:06
Podeli:
Dragan Đilas i Željko Mitrović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Goran Srdanov

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas proteklih godina je u tabloidima i ostalim prorežimskim medijima označavan kao „žuti lopov“, "tajkun koji je ukrao 619 miliona evra", neretko i kao neko ko sprema "paklene plavove" i "krvave scenarije" kako bi srušio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje zašto je retorika prema Draganu Đilasu naprasno promenjena, vlasnik Pinka Željko Mitrović navodi za Danas da ne može da govori u ime drugih, ali može da izrazi svoj lični stav.

„Nekako imam utisak da je posle desetak godina velikih tuča, mržnje i nedovoljno dobro artikulisanih političkih komunikacija između svih političkih aktera na javnoj sceni Srbije, možda došlo vreme i možda su se stekli uslovi i za formiranje ambijenta smanjenih političkih i socijalnih napetosti, polarizacija i tenzija, čiji je preduslov bio ulazak velikog broja političkih organizacija u parlament. Sada više nije važno ko koga voli ili ne voli, svi mediji imaju obavezu da tretiraju sve parlamentarne grupe, za razliku od prethodnog perioda u kome mediji nisu imali obavezu da tretiraju vanparlamentarne stranke. Što se tiče „Dragog Đikija“ on je posle ovih izbora politička realnost koja se mora uvažiti, a to da li se njegova politička organizacija zove „Jedan od 619 miliona“ ili drugačije, stvarno više nije pitanje za medije“, smatra Mitrović.

BONUS VIDEO: Dan posle: Vučić i Đilas za stolom, pod stolom mnogo pitanja

Ostatak teksta čitajte ovde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar