Foto: B. P./ATAImages, A.K./ATAImages

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić kaže za portal Nova.rs da je stavljanje Aleksandra Vulina na spisak osoba koje su pod sankcijama SAD, predstavlja bruku i sramotu za celu Srbiju, ali i da je pokazatelj kriminalizacije države.

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik u parlamentu Srbije, Miroslav Aleksić za portal Nova.rs kaže da je stavljanje direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) na spisak osoba kojima su SAD uvele sankcije bruka i sramota za celu Srbiju.

Pročitajte još:

„To je prvorazredni skandal, kada vam jedna država, pri tome su to Sjedinjene Američke Države, uvede sankcije šefu bezbednosne službe zbog takvih teških krivčnih dela, trgovine drogom, korupcije, trgovine oružjem. To je mnogo veći problem nego kada se na takvoj listi nađu jedan Milan Radoičić, Zvonko Veselinović ili Slobodan Tešić“, naglašava Miroslav Aleksić.

Po njegovim rečima to samo pokazuje visok stepen kriminalizacije države.

„Ovo je sramota i bruka za sve nas i za našu državu. Ovo je još jedan dokaz da Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić moraju da odu“, objašnjava Miroslav ALeksić.

Da podsetimo, danas je Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD (OFAC) vela sankcije direktoru BIA i bivšem ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu. On je osumnjičen za koruptivne poslove, prvenstveno u širenju ruskog malignog uticaja u Srbiji, međunarodni organizovani kriminal, trgovinu drogom i zloupotrebom javne funkcije.

***

BONUS VIDEO: Aleksandar Vulin u vreme kada je bio ministar policije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar