Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Nakon izbora nove vlade i ekspozea premijerke Ane Brnabić, potpuno je jasno kuda će se Srbija kretati u naredne četiri godine. Ići će, kao i do sad u pravcu potpune kriminalizacije našeg društva. Biće primer gaženja načela podele vlasti, urušavanja institucija. To da Vlada najavi sprovođenje politike jednog čoveka je skandal sam po sebi i atak na demokratiju i ustavna načela“, kaže u razgovoru za Danas Ivana Parlić, poslanica Narodne stranke, kojom je tokom rasprave o novoj vladi više puta oduzimana reč.

Šta je skandal, to što će, kako je najavljeno, vlada biti provučićeva?

Velika je tragedija našeg društva što se ministri u Srbiji ponašaju kao posluga kriminalnog klana. U tom smislu, kontinuitet će biti ostvaren. Nema tu nikakve politike.

Šta za vas predstavlja stalno ponavljanje prosrpska vlada?

Taj izraz se koristi kao podla manipulacija namenjena naivnom biračkom telu. Ova Vlada nije ni prosrpsaka ni pro-vučićeva, ovo je vlada novih kolonizatora i novih okupatora Srbije. Vučić je samo kolonijalni upravnik kome je dozvoljeno da u Srbiji sprovodi bezakonje, samovlašće i otvorenu pljačku.

PROČITAJTE JOŠ

Po kojim kriterijumima su „deljena“ ministarstva? Kompetencija, stručnost ili…?

Osnovni kriterijum za izbor ove, kao i prethodne Vlade, je pristanak na saučesništvu u nezakonitim radnjama, nameštenim tenderima, zloupotrbi budžeta I drugim oblicima nanošenja štete građanima Srbije. Naravno, servilnost porodici Vučić je uslov svih uslova. Da postoje institucje pola Vlade ne bi bilo na slobodi.

Ceo intervju pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Marinika Tepić o skrivanju Ane Brnabić i starim brigama nove Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar