Milan Antonijević gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova.rs

Kako da znam kada je ekspoze sastavljan i ko ga je sastavljao, možda je vreme da se pojasni da taj ekspoze pišu naše institucije, svaka iz svog resora, da imate i sekretarijat koji se bavi javnim politikama, da se detalji kasnije dodaju ili izbacuju, kaže pravnik Milan Antonijević, u razgovoru za Danas, upitan kako mu je izgledao ekspoze Ane Brnabić, da li je njen ili Vučićev.

„Upravo u tim izbačenim ili dodatim delovima treba tražiti odgovore na pitanje kako će izgledati ova izvršna grana vlasti u narednom oročenom periodu, ali to nije bilo vaše pitanje. Kada pominjem izvršnu granu vlasti, dobro je da pomenemo i druge dve, zakonodavnu i sudsku. Treba i njih podržati da se dijalog zaista vrati u skupštinu i da se pravosuđe osnaži da bude nezavisno po najvišim standardima Saveta Evrope“, rekao u intervjuu za Danas Antonijević.

Na pitanje da li imamo premijerku ili samo autokratu za vladara, Antonijević kaže da je to pitanje za ispred dragstora.

„Novi resori i pojedina rešenja su mi zanimljiva. Mene više brine da se nekako mesecima bavite nagađanjem ko će biti ministar, a manje time šta bi zaista pojedini ministri mogli da promene i poboljšaju, što je suština svake Vlade, slagali se vi sa svim njenim politikama i prioritetima ili ne. Zaista nikada nisam funkcionisao po principu što gore, to bolje i čekao da se država u potpunosti uruši, da bi se nešto novo stvorilo“, rekao je on i dodao:

„Da budem konkretniji i pomalo ličan, zato što sarađujem i pratim njihov rad, Tanja Miščević, Jelena Begović i Dubravka Negre mogu doneti dobre ideje u Vladu i nadam se da će im svako dobronameran pomoći. Ono što je možda dobro je da vašim pitanjima toliko snizite očekivanja od nove Vlade, tako da joj ne bude teško da ta vaša očekivanja ostvare i lako prevaziđu. Složio bih se i sa američkim ambasadorom Hilom da je izbor Ivice Dačića na mesto ministra spoljnih poslova pozitivan korak. Takođe, kako se često borim za slobodne medije, dobar je potez da se kultura razdvoji od informisanja, jer je informisanje prethodnih godina bilo u zapećku“, podvukao je Antonijević.

Ceo intervju sa Milanom Antonijevićem čitajte na Danasu.

Bonus video:Izabrana nova Vlada Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar