Foto:ministrastvo za rad i zapošljavanje

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević govorila je za televiziju Prva o snimku na kojem je zabeleženo kako radnice Centra za socijalni rad pod prisilom pokušavaju da oduzmu decu od njihove nepokretne bake. Kisić Tepavčević je, umesto nepriličnog i nasilnog ponašanja, radnicama ovom prilikom najviše zamerila što su dozvolile da celoj sceni prisustvuje treće lice i sve to zabeleži kamerom.

„To se vidi na osnovu snimka, a nadzor će mnogo detaljnije da pokaže, došlo do određenih prekršaja gde sami socijalni radnici na terenu nisu smeli da dozvole ni prisustvo trećih lica kada se sprovode aktivnosti“, rekla je Kisić Tepavčević.

Na pitanje da li misli na čoveka koji je snimao, ministarka kaže:

„Da“.

A na konstantaciju novinarke „šta bi onda bilo da nije njega bila, rekla je:

„Sa tog aspekta, možemo i tako da posmatramo…“.

Ovo je, međutim, bilo dovoljno da se zaključi da je za ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najveći problem u vezi ovog slučaja bilo to što je sve zabeleženo okom kamere.

Društvenim mrežama je, naime, prethodnih dana kružio snimak na kom se vidi da službenice iz Centra za socijalni rad Blace nasilno ulaze u kuću Dačevića u mestu Suvi Dol kako bi uzele decu od njihove nepokretne bake, a uz to pokušavaju da fizički izvuku jedno od dece iz kuće, dok se ono opire.

Ministarstvo je povodom postupanja prema deci iz porodice Dačević koja su živela sama sa nepokretnom bakom, pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

„Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga“, navedeno je u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare