Ilustracija Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da je odluka o obaveznim privremenim tablicama za sva vozila koja ulaze na Kosovo legitimna i ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna.

On je na konferenciji za medije rekao da je MUP Kosova u cilju omogućavanja slobodnog kretanja građana po isteku ugovora od 14. septembra 2016. godine doneo rešenje koje zahteva privremene registarske tablice za sva vozila sa srpskim tablicama koje ulaze na Kosovo.

Ocenio je da je odluka legitimna zbog činjenice da uprkos tome što je Kosovo dozvoljavalo građanima iz Srbije da se slobodno kreću svojim vozilima po Kosovu, Srbija primorava građane Kosova da stave privremene tablice za ulazak u Srbiju.

„Baš kao i danas i sutra, Srbi imaju pravo na kretanje i zaštićeni su Ustavom i zakonima Kosova. Pozivam Srbe da ne blokiraju puteve. Da radimo zajedno za dobro svih“, poručio je kosovski ministar.

U međuvremenu, kosovski medji su javili da je Policija Kosova oko 17 sati bacila suzavac na demonstrante u blizini prelaza Brnjak, pošto su oni odbili da uklone vozila kojima su blokirali put.

Prema do sada poznatim informacijama, nema povređenih u akciji policije, dok su se demonstranti povukli i sada se okupljaju na različitim lokacijama i u manjem broju.

Situacija je mirna, ali vrlo napeta, javljaju mediji.

BONUS VIDEO: Nemanja Injac o protestu advokata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar