Foto:EPA-EFE/STRINGER

Kosovski ministar unutrašnjih poslova danas je bio na Brnjaku, dan nakon jušerašnjeg napada na pograničnu policiju koja je pokušala da čamcem patrolira Gazivodama.

Dželjalj Svećlja kaže, prenosi Kossev, da se sastao i sa nekim od policajaca koji su se 31. jula uveče kako je saopštio, „više puta susreli sa napadima nelegalnih srpskih struktura“.

Podsetio je na jučerašnji napad na patrolu pogranične policije u trenutku kada su spuštali čamac u vodu jezera Gazivode radi patroliranja. Tada je ispaljeno 10 hitaca sa suprotne strane jezera od kojih je jedan završio pored samog čamca.

I dok Beograd broji incidente za koje tvrdi da su usmereni protiv Srba i njihove imovine na Kosovu, Svećlja je danas izbrojao da se na Severu dogodilo 14 napada, od čega 10 protiv policijskih zvaničnika.

„I pored svih izazova sa kojima se suočavamo kod svih policijskih službenika video sam odlučnost i entuzijazam da u potpunosti ispunjavaju svoje službene dužnosti i obaveze. Ovom prilikom sam im se zahvalio na dosadašnjoj marljivosti i ohrabrio ih da zajedno rade u pravcu punog reda i zakona i u toj oblasti. Ministarstvo unutrašnjih poslova i cela Vlada Kosova biće uz građane i institucije zemlje kako bi garantovali bezbednost i dobrobit svakog pojedinačno i svih zajedno“, saopštio je Svećlja.

A Instragram stranica koja vodi kampanju „Nema povlačenja, KM ostaje“, intenziviranu posebno od odluka kosovske vlade krajem juna o tablicama i dokumentima, mapirala je nakon ove vesti lokaciju Brnjak.

Uz fotografiju sa otvorenog prelaza i muzičku podlogu Beogradskog sindikata „Nema povlačenja, nema predaje“, objavili su poruku: Svaka ‘ROSA’ ujutru ispari, Nema predaje KM ostaje“.

BONUS VIDEO: Rada Trajković i Tatjana Lazarević: Šta je donela nova „kosovska epizoda“? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar