Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Srpska lista saopštila je da osuđuje svaki vid ugrožavanja bezbednosti "bez obzira sa koje strane dolazi" i pozvala građane da ne nasedaju "na provokacije vlasti iz Prištine".

U saopštenju je ocenjeno da vlasti u Prištini „nastoje da naš narod na severu (Kosova) predstave kao negativce, i sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje, od Štrpca do severa Kosova i Metohije“.

Dodaje se da „u srpskim sredinama nema tenzija i sukoba, a Srbi sa Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i ostalima žive u miru“

Ocenili su da „to ne odgovara Prištini“ koja, kako su ukazali, „skoro svakodnevno u čisto srpske sredine šalje naoružane albanske specijalce koji onda maltretiraju građane, i stvaraju haos“.

„Poštovani građani, razumejući sve što nam se dešava nedeljama unazad, mi moramo da sačuvamo mir i prisebnost, kako bi opstali i ostali na ovim prostorima i zato vas pozivamo na uzdržanost“

Kosovska policija saopštila je prethodno danas da su njeni pripadnici, dok su aktivirali patrolni čamac u jezeru Gazivode napadnuti oružjem i da nije bilo povređenih.

Potom je ministar unutrašnjih poslova Kosova, Dželjal Svečlja ocenio da iza napada na pripadnike kosovske policije „stoje kriminalci koje štite određene srpske strukture“.

***

BONUS VIDEO: Tuča odbornika u Apatinu zbog Kosova


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar