Jelena Milošević Foto:Privatna arhiva

Narodna poslanica iz Stranke slobode i pravde iz Niša Jelena Milošević upitala je danas ministra policije Bratislava Gašića ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije i kako se to ne zna gde su 272 pištolja koja je iz PI Pantelej Niš izneo policajac, koji je sada u bekstvu.

„Gašiću, ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije? Sistem koji nikad ne zakazuje ne zna gde su 272 pištolja, koja je po pisanju medija, iz PI Pantelej Niš izneo policajac, a koji je sada u bekstvu. Koliko apsurda u samo jednoj rečenici. Nestalo je oružje koje su građani dobrovoljno predavali policiji tokom akcije razoružavanja nakon majskih tragedija. Nestalo je oružje iz policijske stanice – institucije čiji je posao da brine o našoj bezbednosti“, navela je Milošević.

Oružje je, kako ističe Milošević, ukrao policijac, čiji je posao da hapsi one koji kradu i drže oružje bez dozvole.

„Policajac je u bekstvu. Policajac! Gašiću, vidite li šta ste napravili od srpske policije? Umesto ozbiljne institucije i prvog stuba odbrane od kriminala, pretvorili ste je u ispostavu Srpske napredne stranke. Umesto kvalifikovanih policajaca, časnih i poštenih, policijom vladaju partijski poslušnici. Umesto direktora profesionalca, policijom rukovode nesposobni a podobni ministri“, rekla je narodna poslanica.

Ona je Gašiću postavila pitanje i čemu je tačno služila akcija razoružavanja građana ako će policija da vraća to oružje na crno tržište.

„Ministre, kako da građani veruju policiji kada policajci kradu oružje iz policijskih stanica? Ministre, sveli ste policiju da hapsi studente jer ruše nepostojeći ustavni poredak dok Vam ispred nosa buja kriminal u sopstvenim redovima? Ministre, ko je odgovoran za stanje naše policije? Ministre, je l’ Vas bar malo sramota“, upitala je Milošević.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar