Miloš Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je danas da sve dok se u Hrvatskoj, u Kninu, proslavlja "Oluja", i dok se revizija istorije sprovodi institucionalno, a hrvatski narod tome ne odupire- ne može da se očekuje suštinsko poboljšanje odnosa Srbije i Hrvatske.

„Ne može biti trajnog mira bez pomirenja, a pomirenja bez priznanja zločina onih koji su ga izvršili, niti Hrvati mogu biti dovršen civilizovan narod“,rekao je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kaže i da će prvi put i predstavnici ono malo preživelog srpskog naroda prisustvovati proslavi zločina, dajući mu legitimitet,“ u zabludi obolelih od Stokholmskog sindroma da će time zločincima da se umile“.

Ističe da Hrvatska nekažnjena za genocid nad Srbima proslavlja kao najveći državni praznik još jedan strašan zločin izvršen tokom takozvanog domovinskog rata pod istim, ustaškim simbolima pod kojima su vršeni zločini u Jasenovcu.

„Sve dok se u Hrvatskoj, u Kninu, na mestu zločina proslavlja Oluja, dok se revizija istorije sprovodi institucionalno, a hrvatski narod se tome ne odupire, on će zadržati karakteristike frustriranog neistorijskog naroda i ne može da se očekuje suštinsko poboljšanje odnosa Srbije i Hrvatske“, rekao je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar