Foto: N1

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš upitao je danas zbog čega vladajuća koalicija ne može da izabere predsednika parlamenta niti da konstituiše beogradsku skupštinu, ako su izbori bili "najčistiji".

“Ne znam zašto ne kažemo jasno i glasno da nema nikakvih načina da SNS kaže da su ovi izbori prošli normalno, da ima, a sada je već 60 i kusur dana prošlo, pa nešto bi konstituisali. Oni ne mogu da izaberu predsednika Parlamenta, ne mogu da konstituišu beogradsku Skupštinu. Pa što ne mogu nakon najčistijih izbora u Srbiji na kojima su oni tako trijumfalno pobedili? Biće da postoji neki problem” izjavio je član Predsedništva Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Branko Miljuš jutros za televiziju N1.

Miljuš je podsetio na izjavu Vojina Dimitrijevića još iz 2011. kada je nagovestio da kada jednom radikali pobede a, kako je rekao, mi imamo povratak Srpske napredne stranke radikalskim korenima, “nema više slobodnih izbora”.

“Mi praktično živimo to danas i ne možemo pristati na to. Ko će to promeniti? Promenićemo svi zajedno onog trenutka kada shvatimo da je to najvažnija stvar i da je ta politička prevara, politička korupcija i politički lopovluk majka svih drugih problema koji nam se dešavaju i zato se država raspada” istakao je Miljuš.

Pročitajte još

Miljuš je rekao da opozicija danas nastavlja svoje aktivnosti  koje su započete kroz Evropski parlament, a te aktivnosti su doveli i do Rezolucije koja je potpuno raskrinkala ono što se dešavalo, a sada Borko Stefanović zajedno sa kolegama sa liste “Srbija protiv nasilja” priča sa izvršnim delom unutar Evropske unije, ali i Belgije i Francuske o tome kako treba da izgleda ta misija i kako da dođemo u situaciju kada ta misija da preporuke one budu obavezujuće kako za vlast tako i za opoziciju nalik onome što se desilo u Severenoj Makedoniji nakon Pribeovog izveštaja. a što je rezultiralo čuvenim Pržinskim sporazumom.

“To je proces, a u tom procesu smo do sada bili vrlo uspešni, mnogi su se smejali kada smo rekli da će se u Evropskom parlamentu uopšte razgovarati o izborima u Srbiji, a na kraju smo dobili ovu Rezoluciju. Mnogi su skeptični i danas, ali taj proces je krenuo, merna jedinica za uspeh neće biti to šta će se desiti na ovim sastancima merna jedinica uspeha će biti situacija u kojoj ćemo mi obezbediti građanima Srbije da glasaju na jednim slobodnim izborima. Jedini pravi uspeh je povratak normalnosti i mi jesmo na tom putu, a na tom putu nekoliko zadnjih meseci beležimo male uspehe” objasnio je Miljuš.

Na konstataciju da je Ana Brnabić rad misije predstavila kao SS diviziju i kaznenu ekspediciju Miljuš je rekao da za to postoje dva objašnjenja. Jedno je da Ana Brnabić uopšte ne razume šta govori i težinu reči koje izgovara, a drugo je da kod nje preovladava strah. Postoji jedna stvar koja je tu interesantna, neće ovde dolaziti nikakvi policajci da prave istragu, ovde će doći međunarodni eksperti da provere ono što smo i mi i međunarodni posmatrači ustanovili, a to je da smo bili izloženi jednoj organizovanoj pljački glasova i promeni izborne volje.

“Tu ima još jedan problem, sve češće se pominje zloupotreba fondova pretpristupnih, a onda bi ovde posla mogla da ima i gopođa Laura Koveši koja je ervopski tužilac. Ova vlast nike bila gadljiva na taj novac, rado ga je prihvatala i sada postoje neke indicije da se on zloupotrebljava da li u koruptvine svrhe, da li na kraju krajeva u svrhe kupovine glasova koju smo takođe dokumentovali. Taj odnos Ane Brnabić, Vlade i Vučića kada vređa te ljude je potpuno neprimeren i isti je kao i odnos prema opoziciji ovde, oni kada su se rukovali sa njima odgovarali su im do trenutka dok ih nisu uhvatili da kradu i dok im nisu rekli vi ste ukrali izbore, onda su postali najgori na svetu” zaključip je Miljuš.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar