Foto: Printscreen, TANJUG/ JP EPS/ Goran Gavrilovic/ bg

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević, nakon požara na bageru u rudarskom basenu u Kolubari, upitao je danas "šta još treba da se desi u Kolubari i Termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu, pa da odgovorni konačno budu smenjeni".

„Ako sve ono što se samo u poslednjih mesec dana dogodilo u Elektroprivredi Srbije (EPS) nije bilo dovoljno da v.d. direktora Milorad Grčić bude najuren iz EPS-a, a ministarka energetike Zorana Mihajlović iz Vlade Srbije, onda svakom u Srbiji i čitavom svetu mora biti jasno da je (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću važnije da sačuva Grčića i Mihajlovićevu od odgovornosti i sudskog progona, nego da Srbija ima struju“, ocenio je Milivojević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, ostaje samo još da se sazna šta je otkriveno u „ilegalnom prislušnom centru Unutrašnje kontrole EPS-a na Ceraku“, zbog čega se, kako je Milivojević ocenio, „najmoćniji čovek Srpske napredne stranke plaši da smeni nestručnog direktora EPS-a“.

„Situacija u EPS-u koji će do kraja grejne sezone proćerdati preko 600 miliona evra na interventni uvoz struje, najbolje oslikava završnu fazu ekonomskog sunovrata i propasti u koju su nas doveli Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Zato su izbori 3. aprila poslednja šansa da zaustavimo dalje propadanje naše države i sprečimo totalni kolaps koji nam sa ovakvim ljudima na vlasti predstoji“, kazao je Milivojević.

Bonus video: Požar u rudarskom basenu Kolubara

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar