Srđan Milivojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je večeras, komentarišući to što će od 1. februara evro biti jedino sredstvo plaćanja na Kosovu, da je dinar kao valutu ukinula "koalicija" predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija.

„Posle 111 godina, koalicija Vučić-Kurti ukinula je srpski dinar na Kosovu. Bilo je izdajnika, ali nikad kao Vučića“, napisao je Milivojević na društvenoj mreži Iks (X).

On je ranije danas takođe na Iksu napisao i da je to „još jedna pobeda Aleksandra Vučića od 5:0“.

„Većeg Sneška u Davosu da napraviš izdajniče Vučiću. Makar onolikog koliki će biti tvoj spomenik u Prištini koji će ti podići Kurti, tvoj gazda i saborac u borbi za Veliku Albaniju“, naveo je Milivojević, aludirajući na Sneška Belića kog je Vučić pravio tokom Svetskog ekonomskog foruma u švajcarskom gradu Davos.
Centralna banka Kosova saopštila je danas da je dopunila Pravilnik o gotovinskim operacijama, koji sada, između ostalog, definiše da je valuta evro jedino sredstvo plaćanja na Kosovu.

Dopunom Pravilnika, koja stupa na snagu 1. februara, onemogućava se korišćenje dinara kao sredstva plaćanja na celoj teritoriji Kosova, uključujući više opština sa srpskom većinom u kojima je ta valuta do sada korišćena uz evro.

***

BONUS VIDEO – Proterivanje dinara sa Kosova?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar