U novinama „Nova“ od petka saznaćete šta za sever Kosova znači ukidanje upotrebe dinara, kako lepak nije umalo ubio radnike u fabrici u Aleksincu i na koji način jedna Beograđanka vodi pravnu bitku za svoje embrione.

List analizira kako će izgledati život na Kosovu od 1. februara, kada više neće biti moguća upotrebe dinara: „Juče tablice, sada dinar, šta je sledeće?“. Kurti na ovaj način uspeva da ukine institucionalni paralelizam koji postoji u najvećoj meri na severu Kosovu, kaže za „Novu“ Ognjen Gogić

„Nova“ prenosi i delove rasprave iz Strazbura o izborima održanim u decembru u Srbiji: „Fon Kramon: Evropski parlament je uz tebe, Srbijo“. Deo evroparalamentaraca, kako objavljuju novine, insistira da se ispitaju sve nepravilnosti i zaštite prava glasača, neki su stali na stranu srpskih vlasti, napominjući da su skandalizovani raspravom

List piše i da su gradske vlasti bez rasprave odobrile povećanje troškova rekonstrukcije u Zemunu: „Na Glavnu ulicu potrošeno oko 900.000 evra više od planiranog“.

U zaključku koji je usvojio Privremeni organ Beograda piše da će za ovaj posao biti isplaćeno ukupno 6,4 miliona evra sa PDV-om, ali se ne navodi zbog čega je porasla vrednost radova.

„Nova“ objavljuje da su hemijska isparenja otrovala stotinu zaposlenih u kompaniji „Magna“ u Aleksincu: „Lepak umalo ubio 104 radnika fabrike“. Novine prenose da je ovo druga nesreća u fabrikama u Srbiji u poslednja tri dana, zbog čega su iz više sindikata apelovali na nadležne da se poboljšaju uslovi rada.

List prati pravnu bitku koje se vodi za reproduktivni materijal posle smrti jednog od parnera u procesu BMPO: „Viši sud odlučuje da li klinika Ani mora da vrati embrione“.

„Razbesneo me je komentar njihove advokatice koja mi je za embrione rekla: ‘To nisu deca, to nije ništa!'“, objašnjava za „Novu“ ova Beograđanka zašto se upustila u pravnu bitku protiv bolnice.

Pod naslovom „U trci za upravnika Pozorišta na Terazijama pet kandidata“, list piše da je izbor direktora jedinog muzičkog teatra u Srbiji ušao u finiš i da odluku o novom prvom čoveku, koji će imati mandat od četiri godine, donosi osnivač – Skupština grada Beograda. Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare