Foto:M.M/ATA; Goran Srdanov/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs

Interesantno je da je nedavno Specijalni sud u Beogradu, u postupku koji se vodi protiv Predraga Koluvije nakon otkrivanja "Jovanjice", vratio 660 kilograma droge za koju se razmatralo da li će biti predmet optužnice, konstatuje Srđan Milivojević iz Demokratske stranke komentarišući taj potez kao moguću borbu Koluvijinog advokata i člana Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića za poziciju ministra pravde ili direktora Bezbednosno-informativne agencije uoči kadrovskih podela u Vladi Srbije.

„Interesantan je taj potez suda ali je takođe očigledno da se ne biraju sredstva da se Jovanjica sada ubrza zarad unutrašnjih kadrovskih sukoba, tako da ovde imamo političko-pravno-bezbednosnu ujdurmu“, kaže Milivojević za Nova.rs, komentarišući da je reč o obračunu unutar Srpske napredne stranke pred novu podelu kadrova.

Srđan Milivojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Milivojević ističe i da pozdravlja hrabrost sudije koji je doneo takvu odluku, koji god motiv za to bio, kao i to što se na ovaj način ne dozvoljava da se akterima ove afere omogući izlaz iz nje jer je važno da ta droga, za koju je veštačenjem nesumnjivo utvrđeno da to jeste, ostane u predmetu.

„Ne bi me iznenadilo da ovih dana inspektor Slobodan Milenković bude pozvan da svedoči, imajući u vidu da sledi rasplet oko kadrovske politike Vlade i sada će svako grčevito braniti svoju poziciju“, kaže Milivojević.

Slobodan Milenković i Dušan Mitić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Milivojević je takođe upitao i da li je sudija koji je doneo ovakvu odluku suprug ministarke pravde Maje Popović.

Podsetimo, odlukom Apelacionog suda u Beogradu, po žalbi koju je podnelo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal 10. oktobra prošle godine, dokazi prikupljeni na imanju „Jovanjica“ 18. novembra 2019. godine nisu pribavljeni povredom osnovnih ljudskih prava zagarantovanih Ustavom ili međunarodnim pravom, što znači da je, pored ostalog, 660 kilograma marihaune koja je bila spakovana za prodaju, vraćena u predmet.

Bonus video: Kad jedna grana države treba da sudi drugoj: Tek treće pripremno ročište za tri godine u slučaju „Jovanjica“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar