Slobodan Milenković i Dušan Mitić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što su pojedini lideri opozicije najavili da će promenom vlasti nakon izbora, policiju voditi inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić koji su razotkrili narko-plantažu "Jovanjica", organizovana hajka MUP i tužilaštva intenzivirala se na prikupljanju bilo kakvih obaveštenja i informacija koje mogu da kompromituju dvojicu inspektora.

Prema sazanjima „Nove“, u petak su poslati hitni pozivi članovima porodica pojedinih inspektora od kojih se traži da potvrde da je inspektor Dušan Mitić, prevezao službanim automobilom od centra grada do Centralnog zatvora pojedine članove porodica inspektora 4. odeljenja koji su bili u pritvoru.

Milan Isakov Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Tako je još u petak, majci Milana Isakova, inspektora koji je učestvovao u hapšenju Koluvije, upućen hitan poziv da se javi na saslušanje u Sektor unutrašnje kontrole (SUK). Majka je pozvana da bi potvrdila da je nju Dušan Mitić prevezao kolima od centra grada do zatvora u Bačvanskoj, u vreme kada je njen sin bio u pritvoru zbog navodnog pokušaja da naplati 13.000 dinara koje mu je dugovao jedan vlasnik kafića.

Povezane vesti:

Kako saznaje „Nova“, isti urgentni pozivi upućeni su i porodicama drugih inspektora Četvrtog odeljenja, kako bi dali iskaz na iste okolnosti.

Advokat Zdenko Tomanović koji zastupa inspektore, više puta je upozoravao na neprikladnu aktivnost tužilaštva i policije na pokušajima kompromitacije inspektora, a sve u cilju odmazde zbog njihove hrabrosti da primene Zakon.

Bonus video: Dolazak Milana Isakova u Palatu pravde