Srđan Milivojević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

"Šokantni prizori nasilja posle sinoćne utakmice na stadionu Partizana koje je policija mirno posmatrala, jasno i nedvosmisleno pokazuju da država Srbija danas ne postoji i da zemljom vlada organizovani kriminal", naveo je u pisanoj izjavi Srđan Milivojević, poslanik i predsednik DS.

On je rekao da je divljanja huligana sa fantomkama na glavama, koji u prisustvu jakih policijskih snaga ulaze na teren „i svlače i ponižavaju fudbalere Partizana posle ispadanja iz Lige nacija, ne bi bilo moguće da tzv. navijači i njihove vođe nisu integralni deo i oslonac režima Aleksandra Vučića“.

„Srpska napredna stranka čiji je predsednik Vučić proklamovao krilaticu da ‘predaja nije opcija’ na očiglednom primeru nam je sinoć pokazala da se država predala i kapitulirala pred mafijom. Dok se ministar policije Aleksandar Vulin bavi svojim privatnim ratom sa uglednim dnevnim novinama Danas i dok snishodljivo i neprijatno ulagivački sebe nudi za nov ministarski mandat, kriminalci pred okom policije i kamera javnog servisa u direktnom tv prenosu demonstriraju svoju moć i bratsku povezanost sa mafijaškim režimom. Još strašnije je to što su se scene zastrasujućeg nasilja desile za vreme i posle međunarodne utakmice, tako da su svemu svedočili i svetski mediji“, istakao je Milivojević i dodao da zbog svega toga zahtevaju hitnu ostavku ministra policije pukovnika Aleksandra Vulina.

„Upozoravamo na to da se njegovo ime nipošto ne bi smelo naći među imenima ministara buduće vlade. Sinoćni događaji na stadionu Partizana ponovo su pokazali da Vulin položaj ministra unutrašnjih poslova ne koristi da bi štitio državu, zakon i građane, već da bi štitio organizovani kriminal, prestupnike i nasilnike koji rade za vladajući režim i time sebi kupuju slobodu i omogućavaju nesmetano bavljenje protivzakonitim poslovima“, naveo je Milivojević.

BONUS VIDEO Srđan Milivojević pred zakletvu Aleksandra Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare