"Ovaj zločin nisu uradili ni Srbi ni AlbancI. Ovaj zločin su uradili neljudi. Oni su sebe ispisali iz ljudskog roda. I ja još jedan put izražavam veliko poštovanje za Olivera Ivanovića, za sve ono što je uradio, za srpski narod na Kosovu i Metohiji i poručujem: Da je Oliver Ivanović živ, danas bi bila drugačija situacija ovde. Hvala svim hrabrim dostojanstvenim ljudima iz kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka, Leška i Leposavića, pre svega hvala građanima ovih područja koji su iskazali veliku hrabrost i svoje građansko dostojanstvo i došli još jedanput da odaju poštu Oliveru Ivanoviću", poručio je narodni poslanik Srđan Milivojević.

Narodni poslanik i podnosilac zahteva da se u Narodnoj skupštini Srbije formira anketni odbor koji će istražiti okolnosti ubistva – Srđan Milivojević, obratio se sa mesta na kojem je pre pet godina ubijen najznačajniji srpski lider u posleratnoj istoriji Srba sa Kosova, piše Kossev.

One koji su inspirisali, organizovali i sproveli, kako je naglasio, sramotni spot koji se vrteo po televizijama i koji je najavljivao ubistvo, podsetio je na reči koje su ispisane na spomen ploči.

Pročitajte još:

„Ne može ovo zlo zauvek trajati, valjda će i pravde biti“ – Ivanovićeve reči utisnute su na mestu gde je ubijen pre pet godina.

„Vreme zla ističe a vreme pravde dolazi. Svi koji su učestvovali odgovaraće“, poručio je Milivojević u ulici Sutjeska u Kosovskoj Mitrovici.

Obećao je da će srpska javnost saznati ko je naručio spot, ko je organizovao i sproveo političko ubistvo.

„Neće biti amnestije, neće biti praštanja za ove zločine“, rekao je Milivojević.

Podsećamo, na današnji dan pre tačno pet godina sa šest metaka u leđa u Kosovskoj Mitrovici ubijen je Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP. Uprkos protoku vremena, u Beogradu se predistražni postupak nije pomerio s mesta, dok u Prištini istraga nije otkrila ni ko je ubica ni ko je nalogodavac tog zločina.

BONUS VIDEO: „Ako Mitrovica zaboravi Olivera Ivanovića neće ni postojati“: Odata počast ubijenom lideru Srba s Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare