Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Nova

Milica Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici ocenila je večeras da Srbija kreće da se odriče "svoja preostala dva strateška resursa, a to su energetika i telekomunikacije". Ona je upozorila da je Telekom Srbije u ozbiljnim dugovima i dodala da bi to preduzeće nakon proleća naredne godine moglo da bude "ustupljeno stranim kompanijama", te poručila da se ova partija protivi privatizaciji Telekoma.

„Mi smo 25. jula izdali saopštenje, nakon što je naša poslanica Dragana Miljanić u parlamentu postavila pitanje resoru nadležnom ze telekomunikcije o tome šta se dešava u Telekomu i da li je istina da se više ne snimaju sastanci Upravnog odbora, te otvorila pitanje ugovora sa Jetelom, gde ustupaju infrastrukturu telekomunikacione mreže i gde već uvode u ozbiljan problem Telekom koji ostaje bez svoje infrastrukture“, kazala je Đurđević Stamenkovski u Dnevniku Nove.

Ona je dodala da Ministarstvo nije odgovorilo na ta pitanja.

„Sada u decembru imamo vest o tome kolika su dugovanja Telekoma, imamo situaciju da prodaje svoju infrastrukturu američkoj firmi od koje će kasnije tu istu infrastrukturu da iznajmi po mnogo skupljoj ceni nego što je danas, a danas je ne košta ništa jer je u njegovom vlasništvu. To je kao kada bi Vi prodali Vašu televiziju, a potom je iznajmili da bi vratili dugove zbog nesavesnog poslovanja, te je potom iznajmili od kupca i platili mnogo više taj zakup, dok je danas koristite potpuno besplatno“, izjavila je ona.

Đurđević Stamenkovski je ocenila da je „ovo što se dešava u Telekomu zapravo pokušaj da prežive do proleća, jer je u ozbiljnim dugovima, a da bi nakon proleća primenili čuveni ‘Šojićev’ recept – dovedeš firmu do propasti da bi je kasnije prodao za jedan dinar“.

„Dovedeš preduzeće do propasti da bi je kasnije prodao za jedan dinar, a građane ubedio da Telekom ne može da bude profitabilan i da je bolje ga ustupimo stranim kompanijama“, navela je ona i dodala da je to po modelu kao što se priprema sa Elektroprivredom Srbije, koja je postala akcionarsko društvo.

„Srbija kreće da se odriče svoja preostala dva strateška resursa, a to su energetika i telekomunikacije. Mi smo danas poslali poruku da država koja prodaje svoje strateške resurse nije država nego kolonija. Ne smemo da dozvolimo privatizaciju, nema privatizacije EPS-a i Telekoma“, poručila je predsednica stranke Zavetnici.

***

BONUS VIDEO – Telekom rasprodaje stratešku imovinu, a država ne reaguje: Koga su obavestili o svojim potezima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar