Foto:Medija centar Beograd

Do sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sutra neće doći iz više razloga, jedan od njih je svečanost ispred Narodne skupštine, a drugi je “ekološki protest”, rekla je novinarima predstavnica Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski posle sastanka Radne grupe za međustranački dijalog.

“Većina nas iz opozicije je smatrala da nije prigodno da se u takvom ambijentu održi sastanak, jer ne želimo da bilo šta što bismo eventualno dogvorili ostane u senci bilo kog političkog događaja”, rekla je ona.

Ona je navela da opozicija još nije dobila odgovor na amandmane.

“Postoje crvene linije koje ne želimo da pređemo i postoje zahtevi koji su za nas presudni i koji će biti ključne stavke u pogledu toga da li ćemo potpisati sporazum”, rekla je Ðurđević Stamenkovski.

Navodeći da su Zavetnici imali 10 zahteva, a da je ispunjen jedan, Ðurđević Stamenkovski kaže da ta stranka ne želi da bude remetilački faktor zbog toga i da želi kompromis.

Ðurđević Stamenkovski ističe da, kako sada stvari stoje, ne vidi da će sporazum biti potpisan na nrednom sastanku.

“Mislim da još moramo dosta toga da prodiskutujemo i da sve zavisi od političke volje vladajuće koalicije. Ne želim da verujem da im sporazum nije cilj i da će zatezati oko nekih nekih tehnikčkih stavri”, rekla je Ðurđević Stamenkovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare