Lider Pokreta za decentralizaciju Srbije dr Dragan Milić izjavio je na sednici gradske skupštine u Nišu da je aktuelni premijer Miloš Vučević nagrađen tom pozicijom jer je vrhunski vodio Novi Sad. Na Milićevu izjavu reagovao je predsednik Gradskog odbora SSP Novi Sad dr Vladimir Vrsajkov navodeći da su takve reči do sada slušali od propagandista SNS-a.

„Gospodin Vučević je video katastrofu i kataklizmu da se Novi Sad deli na opštine. Čovek je vrhunski vodio Novi Sad, za nagradu je dobio premijersko mesto. Kod nas, mi ne možemo da dobijemo ništa. Prema tome, morate da naučite i u SNS, ovom niškom, kako treba da se bori za ovaj svoj grad, prepoznaće vas neko u tom Beogradu, verujte mi“, rekao je dr Dragan Milić na jednom od skupštinskih zasedanja u Nišu.

Lideru niške opozicije potom se obratio i predsednik Gradskog odbora SSP Novi Sad dr Vladimir Vrsajkov.

„Poštovani kolega Miliću, tvrdnja, koju ste izrekli na sednici niške Skupštine, da je Miloš Vučević vrhunski vodio grad Novi Sad i da je na osnovu tog vrhunskog rada i borbe za svoj grad prepoznat u Beogradu, te je tako postao premijer, u najmanju ruku zbunila je Novosađane. Takve reči smo do sada slušali od propagandista SNS-a i njihovih funkcionera, a ne od nekoga ko je na izbore u Nišu izašao kao opozicija Srpskoj naprednoj stranci“, izajvio je Vrsajkov.

Prema njegovim rečima, Miloš Vučević je u mnogim stvarima uništio Novi Sad i to će  potvrditi svaki razuman Novosađanin.

PROČITAJTE JOŠ

„Urbanističko ubistvo jednog grada, kriminalni Novi Sad na vodi, saobraćajni haos, prazna gradska kasa, dugovi komunalnih preduzeća, ogromna korupcija, osećaj nebezbednosti su samo neki od rezultata tog „vrhunskog rada“. Sa većinom ovih činjenica upoznata je cela Srbija, o tome su govorili poslanici u Skupštini Srbije kada je Miloš Vučević biran za lažnog premijera. Izgleda da samo Vi, kolega Miliću, niste čuli za Snajpere, Bocare, Andreje, za progon neistomišljenika, za vređanje političkih protivnika, za prebijanja studenata u našem gradu i za još mnogo toga lošeg. Smatram da ste sada obavešteni i očekujem da se izvinite svim građanima Novog Sada zbog hvalospeva koje ste izrekli o Milošu Vučeviću“, zaključuje Vrsajkov.

Podsetimo, dr Dragan Milić nedavno je osnovao Pokret za decentralizaciju Srbije najvljujući politički angažman na republičkom nivou. Grupa građana „Dr Dragan Milić“ ostvarila je veliki uspeh na lokalnim izborima u Nišu održanim 2. juna, na kojima je bila drugoplasirana i osvojila 16 mandara u gradskom parlamentu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare