Foto: Ivan Dinić/Nova S; Milan Vujić

Građanski aktivista i student Milan Vujić (22) pušten je na kućno lečenje, nakon operacije lica i glave kojoj je bio podvrgnut, nakon što ga je u Novom Sadu tukao jedan čovek, koji takođe ima 22 godine, protiv koga je policija podnela krivičnu prijavu za nanošenje teških telesnih povreda.

Vujić je izjavio da je „pušten kući i da se dobro oseća, ali da mu šalju fotografije na kojima mu prete“.

Neke od pretećih i uvredljivih poruka koje su Vujiću upućene preko društvenih mreža su: „To ti se desi kad pljuješ po Srbiji za 500 dolara“, „Sreća, bio jedan udarac, inače bi te sklapali ko lego-kockice“, „Dobio mali konačno bubanje“.

Milan Vujić je u nedelju uveče prebijen u Novom Sadu, a uspešno je operisan u utorak u Kliničkom centru Vojvodine.

On je ranije rekao da napadača poznaje još iz detinjstva, ali da ne zna šta je bio motiv za napad. Naveo je da napadač ima veze sa izbornom listom „Istina – Adaviera – Ivana Vujasin“, koja je učestvovala na lokalnim izborima u Novom Sadu, kao lista nacionalne manjine.

„Ne znam, možda sam nekada u prošlosti negde napisao nešto ironično zato što su ti ljudi išli na izbore kao manjinska lista, iako je očigledno da nisu nacionalna manjina“, rekao je Vujić i dodao da to svakako ne može da bude opravdanje za brutalni napad na njega.

Muškarac koji je napao Vujića, pre nego što će ga udariti, rekao mu je da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je rekao da se u nedelju uveče vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu, dok se nalazio na Bulevaru Evrope, neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: „Stani, stani!“.

Milan Vujic
Milan Vujić Foto:Newsmax Adria

„Stao sam i muškarac je počeo da viče ‘šta si to pisao po Tviteru’ i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt”, rekao je Vujić.

Milan Vujić je građanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija. Zastupa građanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

Komentari

Svi komentari (0)