Šapićev “mali metro” pokazuje da ova vlast nastavlja da uzima kineske firme za izvođače, da radi poslove gde je cena nepoznata, da se ne biraju izvođači na transparentnim postupcima i da se nastavlja ono što SNS radi već 10 godina, rekla je predsednica Gradskog odbora SSP u Beogradu Mila Popović.

„Ne samo da ne znamo mi građani, kuda će taj tunel prolaziti nego ne zna ni Šapić, jedino zna da će se rušiti Stari savksi most“, navela je ona, dodajući da se „ne može rušiti most koji je simbol otpora fašizmu i kog građani ne žele da ruše“.

„Mali metro“ će biti još samo jedno lažno obećanje kao i veliki metro koji je prvi najavio Aleksandar Vučić još 2011. godine u predizbornoj kampanji kada je rekao ‘Srpska napredna stranka će izgraditi metro’, a od toga ni dan danas nema ništa” izjavila je predsednica Gradskog odbora SSP Beograd Mila Popović.

Popović je podsetila na to da je nastavljen projekat metroa koji su izradili stručnjaci, a za koji su glasali svi odbornici 2011. godine danas bismo se već vozili prvom linijom metroa, a u izradi bi bila i druga linija.

„Kada Dragan Đilas to kaže, a mnogi mu ne veruju, ja bih sada pitala Beograđane šta je to tada obećano, a da nije urađeno? Imamo most na Adi, rekonstrukciju Gazele, most Borča – Zemun, obdaništa, škole, Matematičku gimnaziju, tada je ceo sprat rekonstruisan za samo tri meseca“, napomenula je ona.

Sa projetkom metroa bi se, kako je rekla, nastavilo da nije došlo do promene vlasti.

„2013. godine završen je i interceptor čija je namena da sakuplja otpadne vode do Fabrike za preradu otpadnih voda. Kada je došla SNS vlast, 10 godina govorili su o Fabrici za preradu otpadnih voda, ništa nisu uradili, a opet su uzeli kredit od Kineza, bez tendera. Ne mogu se više praviti dogovori bez tendera, bez poznate cene…Sve mora biti transparentno, kuda novac odlazi i koliko šta košta. Tako Beograd treba da izgleda“, navela je Popović.

Nakon dve nezapamćene tragedije u Beogradu u školi Vladislav Ribnikar i u selima oko Mladenovca bujica nasilja se nastavlja, ocenila je ona, podsećajući da se pre dva dana, u samo 24 časa na Čukarici desilo ubistvo za koje je osumnjičen dečak od 17. godina, dok se u Batajnici desilo teško ranjavanje.

„Građani Beograda traže normalnost. Do sada su nas delili po nacionalnoj osnovi i brojali nam krvna zrnca, sada nas dele po tome da li imamo ili nemamo dece. Mi smo o toj bujici nasilja pokušavali da govorimo i u Skupštini grada i pokušali smo da vidimo koje su to mere koje je grad Beograd sproveo. Opozicija je tražila da dođe načelnik policije, ali ništa od toga se nije desilo“, zaključila je predsednica Gradskog odbora SSP u Beogradu.

BONUS VIDEO: Pretnje Aleksandra Šapića vlasnici restorana Košnica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar