Đorđe Miketić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Đorđe Miketić iz stranke "Zajedno" rekao je za Nova.rs da očekuje da tužilaštvo ispita sve poslove braće Stajić, Novaka i Nemanje, u Beogradu. On je, reagujući na vest da je smenjen gradski sekretar za legalizaciju objekata, Nemanja Stajić, rekao da u Srbiji "kartel postavlja ljude na funkcije i kartel goni svoje funkcionere".

Dosadašnji sekretar Sekretarijata za poslove legalizacije objekata Grada Beograda i član Glavnog odbora SNS Nemanja Stajić ne ostaje više na toj funkciji, objavio je danas portal Nova.rs.

Pročitajte još...

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća u Beogradu odlučeno je da dosadašnji sekretar za poslove legalizacije objekata u Beogradu ne bude više na toj poziciji. Njemu je mandat istekao prethodnog dana, a novoformirana gradska vlast donela je odluku da mu neće produžiti radni angažman u prestonici.

Prema informacijama našeg portala, tokom naredne nedelje se očekuje raspisivanje konkursa nakon koga će biti imenovan novi sekretar.

Izvor našeg portala navodi da Stajić, iako smenjen odlukom Aleksandra Šapića, napušta tu poziciju zbog pritiska vrha Srpske napredne stranke zbog afera koje se vezuju za njegovo ime.

Reagujući na ovu odluku gradske uprave, Miketić je za Nova.rs rekao da u Srbiji kriminalci imaju svoju državu.

„Svaka zemlja ima svoje kriminalce samo ovde kriminalci imaju svoju državu – rekao je Đinđić jednom prilikom. Ponovo smo u takvoj situaciji. Ovde te kartel postavlja kartel te i goni, dok tužilaštvo i dalje ćuti. Zato mi pozivamo tužilaštvo da uradi svoj posao do kraja, da ispita sve poslove braće Stajić koji ne predstavljaju vrh investotorske mafije već samo jedno od čvorišta. Tužilaštvo mora ispitati sve predmete za ozakonjenje objekata koje je radio sekretar Stajić, ali i ulogu Gorana Vesića i Siniše Malog, njihovim “poslodavcima” u javnoj upravi. Takođe pozivamo sve službenike gradskih zlužbi da odbiju dalje učestvovanje u mafijaškim šemama i obrate se nadležnim institucijama, jer će se na kraju ili naći u situaciji da kao braća Stajić beže iz zemlje od dojučerašnjih saradnika ili će se naći u nezavisnoj istrazi zbog koruptivnih poslova koja će svakako uskoro započeti“, poručio je Miketić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare