Glasanje Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća u Beogradu odlučeno je da Nemanja Stajić, dosadašnji sekretar za poslove legalizacije objekat u Beogradu ne bude više na toj poziciji. Njemu je mandat istekao, a novoformirana gradska vlast donela je odluku da mu neće produžiti radni angažman u prestonici. Pored njega, mandat nije produžen ni Slavku Gaku, sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu.

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije, Slavko Gak, okončao je karijeru 2013. godine i odmah uplivao u političke vode. Najpre je bio sekretar zadužen za sport, a od 2017. bio je na funkciji sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu.

Pročitajte još...

Tokom sednice odlučeno je da mandat ne bude produžen ni Milinku Veličkoviću, gradskom sekretaru za privredu, Dušanu Rafailoviću, zaduženom za saobraćaj, Marku Kuliću, gradskom sekretaru za opšte poslove. Kulić će preuzeti dužnost v.d. sekretara za legalizacije objekata.

S druge strane, novi petogodišnji mandat dobili su sekretarka za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević, sekretarki za javne prihode Violeti Nićiforović, Sonji Božović, sekretarki za inspekcijske poslove, Luki Petroviću, sekretar zadužen za investicije i Marjani Pavičić iz sekretarijata za informisanje.

Prema informacijama našeg portala, tokom naredne nedelje se očekuje raspisivanje konkursa nakon koga će biti imenovan novi sekretar.

Izvor našeg portala navodi da je sekretar za poslove legalizacije, Nemanja Stajić, smenjen odlukom zbog pritiska vrha Srpske napredne stranke zbog afera koje se vezuju za njegovo ime.

O tome šta je sve radio Nemanja Stajić tokom svog mandata, pročitajte u posebnoj vesti.

BONUS VIDEO: Svi „poslovi“ braće Stajić: Divlja gradnja, hapšenja i rušenje u Savamali VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare