Đorđe Miketić Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno, Đorđe Miketić naveo je u saopštenju da je režim u dubokoj krizi, a da se zbog straha od domaće i međunarodne reakcije ne usuđuje da ponovo “pozajme” odbornike svojih satelitskih stranaka i formiraju većinu, kao što su uradili pre dve godine.

U saopštenju podseća da su  pomoću kupovine odbornika namakli pre dve godine 57 mandata, čime je Beograd dobio najgoreg gradonačelnika ikada, Aleksandra Šapića.

„Sada bi Aleskandar Šapić rado ponovio taj scenario, ali su se ulozi promenili, uhvaćeni su u masovnoj krađi izbora i traži se izlaz, ali onaj koji podrazumeva da se kupi vreme i nastavi rušenje i privatizacija grada, koja se sada ubrzala“, navodi se u saopštenju.

Iz stranke Zajedno poručuju da režim igra lutkarsku predstavu sa odbornicima koalicije ,,MI – Glas iz naroda” i šalje oprečne informacije, ne bili do poslednje sekunde kupio sebi vreme za rušenje Sajma i nelegalnu gradnju na bezbroj drugih lokacija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zato je ključno ovo (kupljeno) vreme iskoristiti za dve najakutnije borbe: sređivanje biračkog spiska (brisanja fantomskih birača) i popravljanje izbornih uslova, jer
besmisleno je boriti se za nove izbore koji će ponovo biti pokradeni. Druga je fizička odbrana javnog interesa na terenu: na Sajmu, Bežanijskoj kosi, u novobeogrdadskim blokovima, na Bajlonijevoj pijaci, Marini Dorćol, Košutnjaku i bezbroj drugih napadnutih lokacija, jer preko 1000 podnetih zahteva za konverziju zemljišta govori da Beograd tone u infrastrukturni kolaps. Obe ove borbe se moraju voditi paralelno i moraju uključiti snažan pritisak javnosti i građana, a postoje mehanizmi kako one mogu biti i uspešne“ zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar