Đorđe Miketić Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Narodni poslanik Đorđe Miketić izjavio je u emisiji Dan uživo da je premijerka Ana Brnabić "najprizemnije vređala" opozicione poslanike u Skupštini Srbije, i ocenjuje da vlast ne može da trpi nikakve kritike, pa da zbog toga izmišlja konstrukcije koje "prolaze kroz medijsku mašineriju", kao što je "Belivukova opozicija".

On je rekao da ekspoze premijerke Anre Brnabić u njemu izaziva dvostruka osećanja.

„U ekspozeu koji smo slušali, ja bih dobar deo toga potpisao. Od puta u EU, razvoja nauke, razvoja poljoprivrede, energetike, mladi, podizanje standarda, to je zaista sve zvučalo kako treba. I kada je počela rasprava, to je takav nivo nedostojnosti, kojim se ona obraća poslanicima, jer ne mogu nijednog trenutka da istrpi nikakvu kritiku“, navodi Miketić.

Dodaje da se premijerka poslanicima koji su je kritikovali obraćala najprizemnijim uvredama, i da je najnoviji trend da poslanici vlasti nazivaju opozicione poslanike „Belivukova opozicija“.

„On je evidentno učestvovao u nekim kriminalnim radnjama koje su se desile, davljenje novinara na inauguraciji, ruišenja Svamale i ko zna šta je sve pomenuo tamo (na suđenju). Ako je on to izgovorio, moralo bi tužilaštvo da ga pozove i da uzme izjavu od njega. Nebitno da li je lagalo ili nije. To se svuda radi, i ranije se i kod nas radilo“, kaže gost N1.

Smatra da je oslonac vlasti kompletna kontrola medijskog prostora.

„Svi mediji sa nacionalnom frekvencijom, tabloidi, i cela mašinerija, kao do juče Skupština Srbije, sve je bilo pod njihovom kontrolom. Zato oni tamo ne mogu da izdrže kada mi tamo zaista postavimo neko ozbiljno i utemeljeno pitanje, jer ih tako ‘rušimo’. Da bi oni mogli da tu inverziju sprovedu do kraja, informacija mora da prođe kroz njihovu mašineriju. Da se ‘zapati’. I oni moraju da drže medijski prostor, i ne mogu da podnesu nikakve kritičke stavove, a zamislite da odemo na RTS i učestvujemo u nekoj debati o ozbiljnim temama…“, istakao je Miketić.

On je kritikovao odluku o odlaganju grejne sezone i ističe da postoje zakonski propisi koji određuju kada će ona početi. Međutim, ponavlja da vlast ni na tu temu ne želi da konstruktivno razgovara sa opozicionim poslanicima.

„Čim iznesete neki plan, vi odmah postanete ‘Belivukova opozicija’ ili takav neki sličan apsurd“, napominje sagovornik N1.

Đorđe Miketić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Govoreći o spoljnoj politici naše zemlje, kaže da je predsednik Aleksandar Vučić definisao kao „politiku vrdanja“, i ocenjuje da se sada „malo prevrdao“.

„Nema više mogućnosti za vrdanje. U Ukrajini je pakao. Geopolitički odnosi su se do usijanja ubrzali. Kod nas je svaki dan važan diplomata. I građanima je jasno, a kamoli predsedniku Vučiću da više nema vrdanje“, kazao je on.

Na pitanje da li to znači da misli da će predsednik Vučić doneti odluku o uvođenju sankcija Rusiji, on je odgovora potvrdno, uz napomenu da napredak Srbije neće zavisiti od uvođenja sankcija Rusiji.

Konstatuje da smo treću godinu zaredom dobili negativan izveštaj o evrointegracijama, i smatra da „tapkamo u mestu“.

***

BONUS VIDEO: Đorđe Miketić o dešavanjima na Šodrošu i privođenju aktivista

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar