Đorđe Miketić i Danica Grujičić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S

Izjava doktorke Danice Grujičić prve na listi Srpske napredne stranke, u kojoj je negirala da je bilo koji lekar umro od kovida u poslednje dve godine, izazvala je brojne negativne reakcije javnosti. Osim kolega lekara na gostovanje Gručić na RTS reagovali su i političari. Među njima je i Đorđe Miketić iz koalicije "Moramo". Njegov status na Fejsbuku prenosimo u celosti.

„Moj ćalac, Boda, jedan od onih lekara koji je, iako narušenog zdravlja, do samog kraja svog života bio uz svoje pacijente, živeo svoj poziv, svoju anesteziju i ljudima olakšavao bol.

Svima, bez razlike i uvek bez pogovora. Molili smo ga, Nadežda i ja da se pričuva, bar dok ne stigne vakcina za koji mesec… on to jednostavno nije umeo, nije razumeo šta mu govorimo. „Kako misliš da ne odem kad me traže?“

Juče čujem ima nekih doktorki/direktorki koja traži da sada ta tela preminulih lekara-žrtvenika, dokažu njoj da su zaista i umrli od covida ili post-covida?!

Njoj koja je isto tako, pre dve godine negirala opasnost od virusa i govorila da je u pitanju biološki rat i da od njega umiru samo Kinezi?! A moj otac je išao po terapiju na „njenu“ kliniku i znamo kako je to negiranje virusa izgledalo u praksi!

Dragi prijatelji, kako se zove ovo, kada zbog želje za moći gazite preko časti, ljudskosti pa i samih ljudi? Kako se zove kada neko ko treba da leči ljude – negira postojanje virusa?

I kako se zove kada je takvo zlo postavljeno prvo na listi jedne političke opcije – one iste koja nikada nije poslušala vapaje lekara iz crvene zone – već donosila populističke odluke?

Za mene, to se zove obračun sa ovim anti-huanim i anti-civilizacijskim režimom koji će se desiti 3. aprila ali i svih dana posle – sve dok najbolji ljudi i lekari ne budu zamenili ove moćne dokotre Smrti, sve dok očuvanje ljudskih života, svakog pojedinca podjednako, ne budemo vratili na sam vrh liste prioriteta!

Za to se borim danas. Za to se borio i moj Boda“, napisao je Miketić.

Bonus video: Danica Grujičić: Politički apetit pod belim mantilom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar