Đorđe Miketić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Đorđe Miketić, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekao je da deklaracija u Evropskog parlamenta, iako nije obavezujuća, govori o opštoj klimi koja vlada u EU, te da Srbija mora hitno pokazati da li vrednosno stoji na evropskom putu ili ne. On ističe da je gotovo sa politikom vrdanja, kako ju je, kako kaže, Aleksandar Vučić sam definisao.

Miketić napominje da je opozicija od evroparlamentaraca dobila uveravanja i podršku da se proces EU integracija može ubrzati, i da će od sada bliže sarađivati sa opozicionim poslanicima iz Srbije radi unapređenja demokratije i oslobađanja institucija.

Đorđe Miketić Foto:Privatna arhiva

„Članica EP iz tabora zelenih, Gwendoline Delbos-Corfield  naglasila je da će od sada ta grupacija blisko sarađivati sa poslanicima zelenih u srpskom parlamentu, da će doći u srpski parlamnt i insistirati da se hitno otvori dijalog oko svih neuralgičnih tačkaka koje u ovom trenutku muče srpsko društvo i usporavaju razvoj demokratije“, navodi on.

Miketić je izrazio zadovoljstvo da će konačno njegovi prijatelji iz evropskog parlamenta i evropske zelene partije doći u NSRS i da će zajedno raditi da za početak Skupštinu Srbije otvore za građane, aktiviste i predstavnike svih ugroženih kategorija društva, a potom i ponude rešenja za goruća pitanja našeg društva.

PROČITAJTE JOŠ

„Evropska unija želi da pomogne Srbiji i da ubrza proces pristupanja Srbije, ako to Srbija bude tražila. Ali sve je do nas. Oni žele našu zemlju kao punopravnu članicu, a ja sam ih pozvao da nam daju jasan tajmlajn koji bi vodio konačnom datumu priključenja – što bi bio signal našim građanima u Srbiji, da EU i dalje računa na nas, a po ovom što smo ovde videli – oni zaista računaju na Srbiju u EU“, rekao je Miketić.

BONUS VIDEO: Đorđe Miketić, Sandra Božić i Elvira Kovač

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar