Đorđe Miketić Foto: FoNet/Ana Paunković

Freestyler je potopljen tokom novogodišnje noći jer su se oko “obezbeđivanja” splava sukobila dva kriminalna klana. U pitanju je ogroman novac, koje ove “firme za obezbeđenje” tako što kontrolišu distribuciju psihogenih supstanci u određenom klubu. Upravo zbog toga nema pomaka u istrazi, niti je najavljeno da će se ovaj oštećen i potonuli splav pomerati sa ove pozicije, kaže poslanik koalicije stranke Zajedno Đorđe Miketić.

„Freestyler je potopljen od strane ekipe koja je od 1. januara izgubila dalje “obezbeđivanje” splavom i trebalo da ovaj plen prepusti drugoj ekipi“, navodi Miketić u saopštenju i dodaje:

„Trenutno dešavanje na savskom nasipu je upravo posledica činjenice da tajkuni i kriminalci žele obalu samo za sebe. Planiraju da ukinu sve “manje” splavove a da ostanu samo njihove trospratnice koji će imati “legalan” priključak na struju i vodu. “Legalan” jer vidimo da se i samo postavljanje ovih instalacija radi protvizakona. Građani i aktivisti podržavaju uklanjanje nebezbednih i nelegalnih splavova, pogotovo onih čiji divlji priključci su probušili nasip ili su nelegalno priključeni na reni bunare.  Međutim, ako beogradska uprava želi da reši problem nelegalnih splavova i nelegalnih priključaka moraju to uraditi po zakonu i zajedno sa građanima a ne da ovo postane još jedna otimačina naših obala i javnog prostora“.

Stranka Zajedno ima predlog i proslediće ih gradskoj upravi.

„Tražimo stroge propise za bezbednost splavova i kontrolu buke, maksimalne komercijalne površine 450m2, bez drugog sprata, da se uzme u obzir anketa koju je uradio Savski nasip po kome ne treba više od 5 splavova po kilometru obale i naravno nezavsna komisija koja će izabrati i dodeliti lokacije uzimajući u obzir raznovrsnost ugostiteljske/kulturne ponude i naravno poreklo novca vlasnika“, zaključuje Miketić.

BONUS VIDEO: „Đorđe ostavite me na miru“: Rasprava Miketića i Milanovića na Savskom nasipu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar