FOTO: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ ALEKSANDAR STOJANOVIC/

Funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da razgovora o novoj vladi i podeli resora još nije bilo, navodeći da će se u užem krugu najpre dogovoriti šta je u najboljem interesu građana, pa tek onda izaći u javnost.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog ministarstva, Mihajlovićeva je rekla da smatra da ljude treba birati prema sposobnosti da upravljaju projektima i da li umeju da okupe ljude koji imaju kapacitete i znaju da rade.

Ona je dodala da je u ministarstvu koje vodi napravljen sistem koji mora da vodi sposoban menadžer koji ume da upravlja projektima i ocenila da taj resor ne treba deliti, jer su uske povezane oblasti, ali je dodala da je „sve na stolu“.

„Gledajući težak i ozbiljan resor koji vodim, mislim da sam zajedno sa svojim timom dala sve od sebe i da smo napravili dobre rezultate. Ali, svaka nova vlada mora da bude bolja od prethodne, to nije napad i kritika, već prirodna želja da svaki dan ulažemo u sebe i da pomeramo granice napredovanja“, rekla je ministarka.

Navela je da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture upravlja projektima vrednim skoto 20 milijardi evra.

„Ne pamtim teške trenutke, pamtim izazove i sve dobro što smo uradili. I kada su nam govorili da je nemoguće da imamo elektronske građevinske dozvole, auto-put do Čačka ili 400.000 putnika na niškom aerodromu, ali smo sve to ostvarili“, rekla je ministarka.

Podsetila je da je izgrađeno 350 kilometara auto-puteva, što nije urađeno u prethodnih 30-40 godina.

„Rekonstruisali smo 550 kilometara pruga, gradimo brzu prugu, i do Novog Sada sledeće godine ćemo putovati novim vozom za 25 minuta. Napadi prolaze, ono što ostaje su rezultati“, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade rekla je i da ima prijateljski odnos s predsednikom Srbije, „sa kojim je volela da radi i dok je bio premijer, jer je oslonac u poslu i razume sve“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar