Mihajlović poručila „Srbijagasu“: Uzalud se opirete reformi

Politika 01. dec. 202013:50
Podeli:
Foto: Mre

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da njeno ministarstvo sprema dokument za Vladu kojim će ponovo naložiti reformu Srbijagasa koja je trebalo da bude završena 2014. godine.

„Verujem da će članovi Vlade imati razumevanje zbog ovoga, jer je važno da se razdvoji delatnost transporta i distribucije gasa. I to je važno ne zbog ministarke ili direktora Srbijagasa već zbog budućnosti gasnog sektora u Srbiji. Svi pokušaji raznih teorija zavera, pa i ubacivanje drugih država govore, koliko ima otpora reformisanju“, rekla je ona.

Na pitanje novinara o reformi Srbijagasa, ;prilikom obeležavanja početka projekta odsumporavanja na TENT B, ministarka je kazala da nije reč samo o mogućim sankcijama Energetske zajednice.

„Pitanje je šta ova reforma može da nam donese a to su profit, pregledno poslovanje i brza realizacija investicija. Turski tok je važan i mora da se završi na vreme, kao što i izgradnja gasovoda ka Bugarskoj treba da započne. Reforma je potrebna i u EPS-u. To su dva preduzeća sa najviše mogućnosti ali i najviše kritičnih tačaka, a rekla bih i otpora“, rekla je Mihajlović.

Komentari

Vaš komentar