Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ ZORAN PETROVIC/ bg

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da ne postoji osoba u stranci ili van nje koja može da bude kandidat za predsednika Srbije osim Aleksandra Vučića.

Ona je, gostujući na TV Kurir, rekla da nije protiv saradnje sa drugim partijama, ali da smatra da je potrebno da stranke samostalno provere uporište u biračkom telu, navodi se u saopštenju.

„Ne postoji osoba u SNS ili van nje koja može da bude kandidat, niti da vodi stranku. Meni to, niti je moguće, niti prihvatam da bilo ko osim predsednika Aleksandra Vučića može da bude kandidat SNS na izborima. Zbog svakodnevnih napada na njega i njegovu porodicu, a to zaista nije jednostavno trpeti godinama, razumem da je to jedan od razloga zbog kojih predsednik Vučić kaže da ne zna da li će biti kandidat“, rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je činjenica da je on pokazao kako se vodi Srbija i da je napravio ogromne rezultate, a rezultati su jedino merilo.

„Mi smo sada politički, ekonomski stabilni, poštovani u svetu, ali je pred nama još mnogo izazova“, poručila je Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica vlade.

Ona je izjavila da odluku o nastupu na izborima donosi Predsedništvo SNS.

„Nismo još doneli sve odluke o nastupu na izborima, o tome ćemo razgovarati na sednici Predsedništva. Ako kažem da nisam za (zajedničke) predizborne liste, to je moje mišljenje i imam pravo na to, i to ću reći na našem Predsedništvu, jer tamo nema jednoumlja“, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da nije protiv saradnje.

„Socijalistička partija Srbije jeste naš partner, ali mislim da treba da vidimo ko ima kakvo uporište u biračkom telu, da vidimo kako nas građani pojedinačno ocenjuju, jer mi si čini da kad god se približavaju izbori, svi lideri srednjih i malih političkih partija kažu ‘Vučić i ja’, a kada nisu izbori, pomalo zaboravljaju da smo u koaliciji. Ja sam uvek za to što je uradio Šapić, napravio je rezultat pa onda razgovarao o ujedinjenju sa SNS“, rekla je Zorana Mihajović.

BONUS VIDEO: Mihajlović: Preselićemo čitavo selo zbog rudnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare