Zorana Mihajlović Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović osudila je danas napise u hrvatskoj štampi i delu medija u Srbiji, koji predsednika Srbije Aleksandra Vučića porede sa Slobodanom Miloševićem, kao uvredljive, zlobne i smešne, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Porediti Miloševića i Vučića je sasvim van pameti“, navela je Zorana Mihajlović i dodala da je Milošević slao srpsku decu u ratove, a Vučić podstiče mir i saradnju u regionu.

„Miloševićeva politika je dovela do sankcija, jedne od najvećih inflacija u svetu, nestašice osnovnih namirnica, razaranja privrede, gušenja demokratije. Danas je Srbija zemlja koja ima nisku stopu inflacije i privredu koja se razvija, koja ulaže u saobraćajnu i energetsku infrastrukturu i stalno unapređuje uslove poslovanja i vodeća je u regionu u privlačenju stranih investicija“, rekla je Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, Srbija je za vreme Miloševića bila izopštena od sveta, u izolaciji, dok je danas zemlja na putu ka članstvu u EU, vrata su joj otvorena svuda u svetu, i u SAD, i u Kini, i u Rusiji, i u EU, a predsednik Vučić ima dobre odnose sa liderima najvećih zemalja sveta.

„Milošević je ostavio srpski narod na cedilu u drugim državama, Vučić se bori za njihov položaj, kao što su svim narodima koji žive u Srbiji obezbeđena sva Ustavom garantovana prava. Dakle, nema baš nijedne naznake sličnosti“, istakla je Zorana Mihajlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare