Vojislav Mihailović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Frakcija Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) na čijem je čelu Vojislav Mihailović apelovala je danas na državno rukovodstvo da ostane dosledno u razvijanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i da toj zemlji ne uvodi sankcije "ni po koju cenu".

„Državna politika u zadnjih nekoliko decenija je bila mimo sveta i dosledno pogrešna. Kada su SAD početkom 90-ih bila jedina svetska super sila, mi smo se okrenuli Rusiji. Danas, kada je očigledno da Zapad gubi tu ulogu a istok je preuzima na čelu sa Kinom i Rusijom, naša država staje na stranu Zapada pri glasanju protiv Rusije UN“, naveo je Mihailović u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

On je rekao da POKS smatra da vlast mora da ostane otporna na pritiske i ucene Zapada i najavio da će njegova stranka, iako je opozicija, podržati sve aktivnosti buduće Vlade u cilju poboljšanja odnosa sa Rusijom.

„Oštro ćemo kritikovati i suprotstaviti se u parlamentu i van njega svim odlukama usmerenim protiv interesa Rusije a samim tim i Srbije, jer je ova svetska sila jedina, osim Kine, koja insistira na poštovanju rezolucije 1244 SB UN i obezbedjuje nam energetsku stabilnost“, izjavio je Mihailović.

BONUS VIDEO: Napad na poverenika POKS u Čačku

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar