Zika Gojkovic
Žika Gojković Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

POKS je danas podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika stranke, Žike Gojkovića, zbog falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe položaja odgovornog lica, čime je obmanjen državni organ, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, saopštio je POKS.

„Iako Gojković zna da se pečat nalazi u sekretarijatu gde je uvek i bio i gde mu je mesto, on je ministarstvu podneo zahtev za izradom novog pečata, jer je stari kako je tvrdio „izgubljen“.

Što se tiče sednice tzv. Glavnog odbora POKS koju je nelegalno zakazao bivši predsednik, Žika Gojković, nema nikakvo pravno dejstvo. To je zaključila i Statutarna komisija POKS, koja je jedina validna da rešava pravne stvari u stranci.

Ova komisija u stranci ima ulogu poput Ustavnog ili Vrhovnog suda u jednoj državi i njene odluke su konačne.

Osim što nije zakazana na validan način, ona nije ni imala kvorum za odlučivanje, pa su na njoj bili prisutni i pojedinci koji nemaju status člana Glavnog odbora. “ – izjavio je član Predsedništva POKS Dušan Radosavljević.

„Predsedništvo POKS je već ranije zakazalo sednicu Izborne skupštine za 3. januar, prema svim pravilima i odredbama Statuta stranke i ona će tada i biti održana, na kojoj će biti izabran predsednik i rukovodstvo stranke. Tu će se videti šta legitimno izabrani delegati misle, ko treba da vodi stranku u budućnosti i u kom pravcu“, izjavio je potpredsednik POKS, Vojislav Mihailović, koji ima i najveći broj odbora koji su ga podržali u kandidaturi za predsednika.

„Gojković je izbegavao da sazove izbornu skupštinu i da je prolongira za sledeću godinu, jer zna da nema podršku članstva, nakon svih afera koje ima. Kada je Predsedništvo sazvalo izbornu skupštinu u skladu sa Statutom, on je sazvao za dan ranije svoju privatnu skupštinu, jer ne sme da dođe na legalnu. Saradnja sa DSS se ne dovodi u pitanje i ona se nastavlja u okviru Srpske koalicije NADA, koja ima svog predsedničkog kandidata dr Miloša Jovanovića“, izjavio je potpredsednik POKS, Vojislav Mihailović.

BONUS VIDEO: U Beogradu nerešeno? Vlast i opozicijа jednaki

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar