Žika Gojković / Foto: N1

Bivši predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije Žika Gojković isključen je iz članstva u tom pokretu, saopštio je Dušan Radosavljević, član Predsedništva POKS.

„S obzirom da su se bivši predsednik POKS, Žika Gojković i bivši zamenik predsednika Mirko Čikiriz, oglušili o stav Statutarne komisije POKS, koja je nadležna da rešava pravne stvari u stranci i koja je odlučila da je sednica Glavnog odbora nelegalno sazvana i kao takva nema nikakvo pravno dejstvo, Predsedništvo stranke je odlučilo da isključi iz stranke Žiku Gojkovića i Mirka Čikiriza“, saopštio je Radosavljević, prenosi N1.

On je kazao da je do isključenja došlo na osnovu člana 11. Statuta POKS i člana 23. Pravilnika o Disciplinskom postupku POKS, koji glasi: „Izuzetno bez sprovođenja redovnog postupka, disciplinsku meru isključenja iz stranke može da izrekne Predsedištvo Stranke članu, odnosno funkcioneru Stranke, a radi sprečavanja nastupanja daljih štetnih posledica“.

Na izbornoj skupštini 3. januara biće izabrano novo rukovodstvo stranke na legalnoj izbornoj skupštini sazvanoj prema odredbama Statuta stranke, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o kriminalnim poslovima „Telekomove“ ćerke firme i Žiki Gojkoviću, njenom službeniku

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)