Foto: BETAPHOTO/Ministartsto trgovine, turizma i telekomunikacija/DS

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri razgovarali su danas o značaju regionalnih ekonomskih integracija i razvoju informaciono-komunikacione infrastrukture i turističkog sektora, a kao jedan od najvažnijih projekata istaknuta je gradnja mreže u ruralnim područjima.

Matić je navela da su trenutni prioriteti u sektoru turizma koji je najviše pogođen posledicama pandemije i da je cilj da se tom sektoru omogući da lakše prevaziđe težak period, saopšteno je iz Ministarstva.

Ambasador Godfri izrazio je podršku inicijativi „mini Šengen“ i dodao da je najbitnije za regionalni razvoj funkcionisanje u okviru zajedničkog tržišta.

Godfri je istovremeno ocenio „da je pitanje 5G mreže i bezbednosti mreža veoma važno, sa čime se ministarka Matić složila“, navdeno je u saopštenju.

Američki ambasador dodao i da „sektor turizma Srbije ima ogroman potencijal“ i podsetio da su pre kovid-krize započela milionska ulaganja u arheološko nalazište Vinča, „koje ima značajnu ulogu u razvoju srpskog arheološkog turizma“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar