Dragan Marković Palma Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je da je "prirodno" da ta stranka u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom i u novoj vladi.

„Očekujem da nastavimo saradnju, ali sve zavisi od SNS kao najveće stranke i predsednika Aleksandra Vučića, jer on ima najveći legitimitet. Izašao je na izbore pod imenom i prezimenom i osvojio ogroman broj glasova“, izjavio je Marković za Večernje novosti od ponedeljka.

Ocenio je da „četvoro-petoro“ aktuelnih ministara „ne zaslužuju“ da budu deo nove Vlade Srbije, ali nije precizirao na koje ministre misli.

Upitan za najave sa Zapada da Srbija neće moći da postane član EU dok ne prizna nezavisnost Kosova i ne uvede sankcije Rusiji, lider JS je rekao da Srbija „nikad neće priznati“ Kosovo.

„Kako Nemačka uzima gas od Rusije ako su im uveli sankcije, a mi treba od prijatelja da stvaramo neprijatelja? Ako Srbija uvede sankcije, hoće li da stane rat? Neće. Staće kad ukrajinski vojnici polože oružje i kažu da ne žele da budu živo topovsko meso, inače će trajati godinama“, ocenio je Marković.

BONUS VIDEO: Snimak svedoka iz Jagodine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare