Foto: Ivan Dinić/Nova S

Autor podkasta "Dobar, loš, zao" na portalu Nova.rs i pisac Marko Vidojković dao je izjavu u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, povodom direktnih pretnji smrću koje su mu upućene na društvenoj mreži Instagram. Vidojković navodi da su ga u Tužilaštvu uveravali da rade na tome da što pre otkriju počinioca.

„Danas sam po hitnom postupku otišao da dam izjavu u Tužilaštvu, a povodom pretnji koje sam dobio. U Tužilaštvu su me uveravali da rade na tome da što pre otkriju počinioca. Uveravali su me i da su pretnje koje su mi upućene direktne i vrlo ozbiljne“, kaže Vidojković za naš portal.

On je ranije naveo da nema dileme da su mu pretnje upućene zbog njegovih izjava o Srebrenici u emisiji „Dobar, loš, zao“. Nakon toga na Instagramu mu je stigla poruka: „Znam gde stanuješ, zaklaću te k***** sine… Prvo ću da te zakoljem a onda imam da te sečem na komade glupanderu glupi… Zaklaću te, kunem se“.

Na pitanje da li je posle takvih pretnji dobio još neke, on kaže da ih više nije bilo, ali jeste, kako kaže, naslađivanja i opravdavanja.

„Pošto ima organizovanih kampanja protiv mene na internetu, koje se vode po službenoj dužnosti, pitao sam tužioca šta da radim. Rekao mi je da im se obratim kad tako nešto primetim“, dodaje Vidojković.

„Nije rasvetljen slučaj“

Pretnje smrću Marku Vidojkoviću osudila su sva novinarska udruženja, oglasio se i OEBS, a Ministarstvo policije je ubrzo saopštilo da su one rasvetljenje.

Kako su naveli u saopštenju, proverama Instagram naloga sa kojeg su pretnje upućene Vidojkoviću utvrđeno je da je istom pristupano sa IP adrese koje pripadaju telekomunikacionim operaterima iz Austrije, kao i broj telefona kojim je registrovan navedeni profil koji takođe pripada austrijskom operateru mobilne telefonije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije dostaviće zahtev Interpolu Austrije radi identifikovanja tražene osobe, kao i izveštaj nadležnom tužilaštvu“, naveo je MUP.

Vidojković je nakon toga izjavio za N1 da taj slučaj nije rasvetljen i da nije otkriven počinilac. On je naveo da saopštenje policije u kom je navedeno da su rasvetljene pretnje može da bude i upozorenje počiniocu dokle se stiglo u istrazi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare