Protest u Novom Sadu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde upitao je danas ko vrši opstrukciju policijske istrage protiv, kako tvrde, nasilničkog ponašanja privrednika Marka Bosanca Bosketa tokom decembarske blokade Mosta slobode i protesta građana protiv komapnije Rio Tinto.

Danijela Grujić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad, postavila je ovo pitanje u pisanoj izjavi nakon kako je rekla najnovijeg saznanja o nepostupanju Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu po zajedničkoj krivičnoj prijavi predstavnika gradskih odbora Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Pokreta za preokret i Pokreta slobodnih građana, podnetoj 10. decembra prošle godine.

Pomenute stranke su tom prilikom podnele prijavu protiv „brutalnog nasilničkog ponašanja ‘nagrađivanog mladog privrednika’ Marka Bosanca Bosketa tokom decembarske blokade Mosta slobode i protesta građana protiv Rio Tinta“.

„Kako je moguće da ona nije rezultirala izveštajem Policijske uprave, čak ni nakon pet meseci, uz postojanje tolikih svedoka i snimaka događaja na kojima se vidi da novosadski Nevolja, predvodeći batinaški odred, s leđa nasrće na jednog demonstranta i pesnicom ga udara u glavu“, upitala je Danijela Grujić.

Ona je istakla da ne može postojati ni jedan jedini argument za tolerisanje nasilja u našem društvu.

„To što se zasluge za višestruke unosne poslove sa gradom otplaćuju batinanjem političkih neistomišljenika na ulici, a potom vinovnici ostaju izvan dometa pravosudnih organa govori o razmerama posrnuća i našeg društva i naših institucija“, navela je Grujić i dodala:

„Podsećamo da su ulično zastrašivanje i batinanje, u sadejstvu sa političkim strukturama, istorijska odlika prakse fašističkih režima. Ostajući dosledni borbi za slobodno i pravedno društvo, i za pravnu državu koja štiti ljudska prava tako što niko ne može biti iznad zakona, zahtevamo da nadležni organi povodom ovog slučaja od velikog javnog značaja postupe u skladu sa zakonom.“

„Zabrinjavajuća nedodirljivost koruptivno-kriminalnog lanca u sprezi sa novosadskom gradskom vlašću očigledno doživljava svoj vrhunac u vreme trećeg mandata gradonačelnika Miloša Vučevića“, ocenila je Grujić u pisanoj izjavi.

BONUS VIDEO – Ćuta: Da vidim koja će to policija da takne bilo koga na blokadama

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar