Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u emisiji Intervju na TV Insajder, odgovorila je na tvrdnje lidera Dveri Boška Obradovića koji je u nekoliko navrata izjavio "da ona ne može da bude kandidat za predsednika jer priznaje genocid u Srebrenici, kao i da niko od patriota ne bi glasao za nju".

„Đinđić je bio vrlo mudar političar. Znao je da on ne može da pobedi Miloševća, ali da to može neko iz patriotskog bloka, kao što je Koštunica. Mora da dođe neko iz patriotskog bloka koga bi i Vučićevi glasači mogli da podrže, da pobedimo ovu vlast. To je čista matematika, nisu emocije ili moje lično mišljenje o bilo kome, već nešto što je na đinđićevskom primeru već radilo. Ne moram ja da budem predstavnik tog bloka poput Koštunice, ali ne može ni Marinika Tepić ako se zalaže za priznanje genicida u Srebrenici, razumete“ rekao je Obradović gostujući u emisiji Intervju na TV Insajder.

Tepić je večeras gostujući kod Jugoslava Ćosića u istoj emisiji odgovorila na pitanja u vezi pomenutih izjava lidera Dveri.

Potpredsdnica Stranke slobode i pravde je najpre rekla da je mnogo važnije da se odgovori građanima, pa nastavila:

„Boško Obradović i ja smo bili kolege u Skupštini Srbije četiri godine. Bili smo narodni poslanici do pre godinu dana. I Boško Obradović je tačno nula puta inicirao u Narodnoj skupštini stavljanje van snage Deklaraciju o Srebrenici naše Narodne skupštine usvojene 30. marta 2010. godine gde se ona odnosi na zločin, gde se kvalifikuje kao zločin, ali gde se poziva na Međunarodni sud pravde koji je kvalifikao taj zločin kao genocid. Nula puta je Boško Obradović od 365 dana, puta četiri godine, tražio da se ta dekleracija stavi van snage, a kamoli da je inicirao ili izlobirao, recimo tu Srpsku naprednu stranku, koja ovako naizgled isto misli kao i on, kada je reč o meni, da zajedno usvoje neku drugu dekleraciju. Nikada to nisu uradili. Te teške teme, te stravične teme, ti stravični događaji, koji nikada više nikome ne smeju da se dogode, nažalost, zloupotrebljavaju u kampanji, a ne zbog odnosa prema zločinu kao takvom, zbog onoga što se desilo. A naročito zbog pomirenja sa našim susedima. Za Srebrenicu svako mora da odgovara ko je kriv. Pojedinačno. Narodi nikad“.

Pogledajte video:

Podsetimo, Obradović je iste tvrde ponovio i u jutarnjem programu Probudi se na televiziji Nova S kada je rekao da bilo ko ko je imao funkciju u „bivšem režimu“ pa tako ni kandidat poput potpredsednice SSP Marinike Tepić, ne može da pobedi aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića na izborima.

“Jel’ mislite da će neko ko je patriota da glasa za Mariniku Tepić. Kako mislite da pobedite Aleksandra Vučića. To je nerealno. Možda je ovo grubo s moje strane, a ja govorim o svojoj opozicionoj koleginici koja radi neke važne stvari, i bori se sa nama protiv ove vlasti, ali ja moram da budem realan da govorim ono što je istina. Dakle, Marinika Tepić, bilo ko od kandidata iz biveg režima, ko je bio na vlasti, ko priznaje da je bio genocid u Srebrenici, ko priznaje nezavisno Kosovo, ko je za ulazak Srbije u NATO, taj nema šanse protiv Aleksandra Vučića. Ja ne znam kako to ljudi ne mogu da shvate. To je toliko jednostavno“, rekao je lider Dveri.

****

BONUS VIDEO: Najava novina NOVA za 27. januar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar