Siniša Mali / Foto: Vesna Lalić

Ministar finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali ocenio je da je Srbija i danas imala priliku da vidi da Dragan Ðilas ne može da podnese istinu i da ga ona najviše boli.

Pročitajte još:

U saopštenju on je naveo da mu je drago što je Dragan Ðilas najzad shvatio u kakvom se stanju danas nalazi avio – industrija u celom svetu.

„Napokon je Dragan Ðilas shvatio da Srbija treba da ima svoju nacionalnu avio – kompaniju i da država mora da joj pomogne, pogotovo u trenutku kada to rade sve najmoćnije zemlje na svetu. Drago mi je i što ponavlja primer Nemačke, koja je velikodušno pomogla Lufthanzu“, izjavio je on.

Ðilasove računice on je nazvao besmislenim i dodao da je on po njima već dobro poznat.

Foto:Vesna Lalić

„Imam da kažem samo jedno – sabiranje miliona mu je išlo od ruke jedino kada je reč o njegovom sopstevnom džepu i o milionima koje su zarađivale njegove firme“, ocenio je Mali.

Mali je u saopštenju naveo i da je tužno da jedan građanin Srbije, pa makar to bio i Dragan Ðilas, navija da srpska nacionalna avio-kompanija propadne.

„Žalosno je kad čujete da neko želi svojoj zemlji sve najgore. Imamo nacionalnu avio – kompaniju koja je lider u regionu, koja je prošle godine otvorila 23 nove linije, prevezla rekordan broj putnika, koja je na početku pandemije dovezla 10.000 naših građana koji su se nalazili u svim delovima sveta. To je dobro za Srbiju, ali očigledno ne odgovara tajkunu Ðilasu, koji ne želi dobro svojoj rođenoj zemlji“, naveo je Mali.

Dodao je i da je Er Srbija je ponos građana Srbije i da je dobro da država može da joj pomognemo.

„Dovoljno smo jaki i stabilni da pomognemo poslovanje cele privrede, pa tako i Er Srbije, koja je jedan od simbola naše zemlje“, istakao je Mali.

Pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju Mali je reagovao pošto je Dragan Ðilas nastavio „da kuka i da se žali po društvenim mrežama“.

„Žali se jer ga nazivamo lopovom. Da je malo pošteniji, možda bismo imali i neki prigodniji naziv. Ovako – ostaje lopov koji je najpoznatiji po tome što je ukrao milione evra od građana Srbije“, saopštio je Mali.

Stranka slobode i pravde (SSP), čiji je Ðilas predsednik, juče je kritikovala najave ministra Malog da će država pomoći Er Srbiji u otplati kredita Etihadu, koji stiže na naplatu u septembru,uz tvrdnje da Er Srbija ni bez posledica korone ne bi bio u stanju da iz svog poslovanja otplati kredite Etihadu.

ŠP je ocenio da Er Srbija nikad nije bila nacionalna avio kompanija, već „mehanizam za finansiranje Etihada“, pošto im je, tvrde, preneta bez naknade celokupna imovina „JAT-a“, preuzeti svi stari dugovi i „po svemu sudeći“ uplaćene desetine milona evra za nepostojeće avione.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar